Tag Archives: vivix dan buah pinggang

4 Punca Utama Kegagalan Buah Pinggang

By | 27 October 2017

Sebenarnya macam-macam orang tularkan punca kegagalan buah pinggang, betul tak? Kadang tu hanya pandangan kita sahaja, atau bukan kita tapi mungkin pandangan dari seorang pakar. Pandangan ni bukan boleh diterima sebagai fakta, sehingga kita ada kajian saintifik mengenainya. Dalam dalam hal punca kegagalan buah pinggang pun, memang ada kajian saintifik pun. Nak cari dengan tidak je, sebab semua… Read More »

Tahap 3 Buah Pinggang Jadi Normal

By | 20 October 2017

Ramai juga orang ada masalah dengan buah pingang kan? Setiap hari saya menerima banyak customer bermasalah dengan buah pinggang. Ada satu berita gembira saya ingin khabarkan. Tahap 3 Buah Pinggang Kini Normal Saya pernah ada seorang customer tahun ini yang ambil Vivix Shaklee untuk masalah buah pinggang beliau. Kisah beliau saya coretkan dalam Vivix Nutrisi Untuk Kerosakan Buah… Read More »

Bengkak Buah Pinggang Dan Risikonya

By | 25 August 2017

Baru-baru ini ada customer yang hubungi saya berkenaan masalah bengkak buah pinggang. Pada mulanya saya kurang jelas mengenainya, namun setelah saya kaji dan baca daripada beberapa sumber, saya rasa elok saya kongsikan kepada anda. Ini supaya anda juga mendapat maklumat tentang penyakit ini. Buah pinggang adalah penapis badan kita. Kedua-dua organ berbentuk kacang itu adalah sistem penyingkiran sisa… Read More »

Senaman Untuk Pesakit Buah Pinggang

By | 23 August 2017

Senaman Untuk Pesakit Buah Pinggang Kecergasan fizikal sangat penting di dunia hari ini. Senaman membuat badan anda kuat dan sihat. Bagaimana dengan pesakit buah pinggang? Adakah senaman baik untuk pesakit buah pinggang? Berikut adalah frequently asked questions bagi senaman untuk pesakit buah pinggang. Bagaimana senaman memberi manfaat kepada saya? Dengan senaman, akan memudahkan anda melakukan tugas yang diperlukan… Read More »

7 Cara Vivix Bantu Rawatan Sakit Buah Pinggang

By | 7 November 2016

Banyak info telah saya ketengahkan dalam beberapa posting saya berkenaan Vivix sebagai nutrisi untuk buah pinggang. Namun, mungkin menjadi persoalan kepada pesakit atau ahli keluarga, bagaimana Vivix sebagai nutrisi sihat untuk buah pinggang. Dalam artikel kali ini saya jelaskan lebih terperinci. Apakah Resveratrol Ada suatu bahan dalam Vivix iaitu resveratrol. Resveratrol adalah sejenis antioksida – polifenol, yang didapati pada… Read More »

Kenapa Penting Suplemen Ada Kajian Klinikal

By | 18 October 2016

Minggu lalu saya ada mendapat panggilan telefon daripada seorang bakal customer. Beliau kata, ramai SID yang beliau hubungi tapi gagal berikan beliau hujah yang bagus untuk beliau ambil produk Shaklee. Beliau hendak cuba juga Shaklee tapi beliau nak dengar produk yang mana sesuai untuk beliau. Katanya beliau tengok blog saya dan berfikir saya mungkin boleh bantu guide beliau… Read More »