Tag Archives: tips hadapi jerebu

Tips Kurangkan Kesan Kesihatan Disebabkan Jerebu

By | 15 September 2015

Ambil masa juga saya hendak tuliskan posting ini. Kali terakhir minggu lepas. Semua ini gara-gara kepenatan menjaga anak-anak kurang sihat. Bermula dengan anak kedua yang demam tonsil, sekarang ini baby pula yang saya risaukan sebab batuk selesema berbulan-bulan belum baik. Berkaitan anak-anak nanti saya tuliskan entry berlainan ya. Disebabkan sekarang sedang jerebu teruk, pada saat ini IPU sudah… Read More »

Jerebu Datang Lagi

By | 14 March 2014

Jerebu datang lagi!Artikel ini taklah panjang sangat. Sekadar mengingatkan anda untuk meningkatkan tahap kesihatan ketika ini. Jerebu boleh menjejaskan kesihatan terutama orang tua, kanak-kanak, ibu mengandung dan mereka yang menghidap penyakit kronik. Ditambah lagi dengan kemarau panas, bertambah teruklah kita.Banyak-banyakkanlah berdoa dan berzikir supaya Allah ampunkan kita dan turunkan hujan, pelihara kita dalam kasih sayangNya. Amiin.Baca sini untuk… Read More »

Tips Hadapi Musim Kemarau dan Jerebu

By | 13 February 2014

Rasanya dah lama tak hujan. Alhamdulillah petang dan malam tadi hujan di area Gombak. Tempat anda bagaimana?Diberitakan dah lama tak hujan, tak lama dulu tak hujan tetapi cuaca sejuk, owh memang best. Tak boleh saya lupakan pengalaman cuaca sejuk tu, nak bawa anak-anak bermain kat luar pun cuaca masih segar.  Tak lama selepas itu cuaca kembali panas, tetapi… Read More »