Tag Archives: testimoni set kanak-kanak

Tips Latih Anak Berpuasa

By | 26 June 2014

Saya tahun ni baru nak latih anak sulung saya puasa. Jom sama-sama kita tengok macamana nak jadikan proses latihan ni seronok dan boleh diterima anak-anak kita.1. Kenalkan tentang puasaApa tu puasa, kenapa puasa, macamana puasa, siapa wajib puasa, apa ganjaran dan faedah yang kita dapat, dari segi kesihatan pula camne2. Ada beberapa tips:a) Lakukan secara bertahap: Latih mereka… Read More »

Kanak-kanak Batuk Berkahak dan Asthma

By | 7 May 2014

Kita sebagai ibu mestilah akan runsing jika anak-anak kerap kurang sihat. Kebiasaan kanak-kanak akan mengalami kekerapan demam, batuk berkahak, asthma dan tonsilitis jika sistem imun badan mereka rendah.Anak saya juga begitu. Contohnya anak yang sulung di usia 4 tahun setiap bulan perlu MC daripada tadikanya disebabkan demam panas. Demam ini disebabkan oleh tonsilnya bengkak.Berlarutan begitu sehingga 7 bulan.… Read More »

Mealshake Tingkat Selera Anak

By | 4 May 2014

Bagi mana-mana ibu, bila anak tak suka makan, memang susah hati la. Jadi sebab itulah ramai ibu-ibu yang mengalami masalah ini akan mencari vitamin untuk meningkatkan selera anak-anak.Saya memang mengamalkan Mealshake untuk anak-anak. Bila setiap kali nsaya jumpa Dr Pakar kanak-kanak di Institut Pediatrik HKL, saya mesti akan tanya berkenaan Mealshake.Bila doktor tawarkan cadangan vitamin meningkatkan selera (App**on),… Read More »

Lawatan ke Institut Pediatrik dan Testimoni Set Kanak-kanak

By | 28 March 2014

Petang semalam saya bawa anak kedua saya untuk pemeriksaan rutinnya. Pemeriksaan rutin ini adalah disebabkan beliau jaundis masa lahir dulu dan doktor mahu melihat perkembangannya secara rutin. Kami biasanya ada temujanji setiap 4 hingga 6 bulan sekali.Alhamdulillah temujanji semalam berjalan dengan lancar. Seperti biasa anak saya akan menangis bila nampak doktor. Doktor belum sempat buat apa-apa dia dah… Read More »

Testimoni Set Kanak-kanak Shaklee

By | 12 March 2014

Saya ada ikuti facebook kawan-kawan saya, dan sebahagiannya saya tawarkan khidmat perundingan apabila saya tahu mereka berdepan dengan masalah kesihatan terutama kesihatan diri dan anak-anak.Di bawah adalah testimoni salah seorang daripadanya. Anak-anak beliau berumur 4 tahun dan 1 tahun lebih kerap keluar masuk hospital disebabkan kerap demam tinggi. Saya tawarkan kepada beliau untuk mencuba set Kanak-kanak Pintar dan… Read More »