Tag Archives: testimoni set berpantang

Testimoni Set Bersalin Shaklee

By | 13 July 2014

Anda sedang hamil? Sedang menunggu hari atau masih ada beberapa bulan lagi untuk membuat persediaan menerima kehadiran si comel kan. Dah ada senarai keperluan berpantang? Anda boleh baca artikel saya Senarai Keperluan Berpantang. Salah satu persediaan yang penting juga untuk ibu selepas bersalin adalah set bersalin yang terbaik. Kesesuaian Set Bersalin Rata-rata ibu tentu risaukan keadaan begini tentang… Read More »

Set Bersalin dan Milk Booster Shaklee

By | 20 May 2014

Semasa anak sulung saya, memang saya tidak terbuka hati langsung untuk cuba apa-apa supplemen. Lepas bersalin pun saya tak makan jamu/supplemen apa-apa, maklumlah bersalin czer dan masih naif masa tu. Sepanjang 2 tahun menyusu si sulung macam-macam telah saya cuba, i.e longan, halba dll. Sebut je apa petua saya mesti cuba. Pada saya inilah milk booster semulajadi.Alhamdulillah susu… Read More »

Pengalaman berpantang dan menyusu dengan shaklee

By | 19 May 2014

Saya baru hendak menulis pengalaman sendiri dalam hal penyusuan anak. Alhamdulillah anak kedua saya kini pada umur 2 tahun 2 bulan masih menyusu. Cuma bukan ekslusif lagi. Dalam tempoh 2 tahun ini macam-macam telah dihadapi: 1. Sukar mencari masa mengepam di pejabat sehingga bengkak susu. Bengkak susu ni sakit sangat, sapa yang pernah mengalami tentu tahu apa rasanya.… Read More »

Mengapa Set Bersalin Shaklee

By | 22 April 2014

Kebanyakan ibu akan menyediakan keperluan bersalin mereka sebulan sebelum tarikh jangka bersalin. Keperluan ini termasuklah jamu atau set bersalin. Macam saya semasa anak sulung, saya menyediakan herba bersalin HPA untuk keperluan bersalin, tetapi akhirnya tidak digunakan. Mengapa?Ramai bayi sekarang ni yang lahir dan ada jaundis terus. Apakah jaundis? Dilaporkan 80% bayi baru lahir menghidap ini pada awal kelahiran mereka. Jaundis… Read More »

Testimoni Berpantang Dengan Shaklee

By | 19 April 2014

Semasa berpantang anak pertama (Hakim) saya tidak menggunakan apa2 produk untuk berpantang sbb masa tu Hakim kena jaundice dan takut effect apa-apa pada Hakim. Justeru bila nak berpantang anak kedua (Faiz) saya tercari-cari juga apakah produk yang selamat untuk berpantang dan menyusui baby. Most of all, vitamin ni selamat dan sekurang-kurangnya sesuai dengan saya dan rupanya dgn ramai… Read More »

Khasiat Ostematrix dalam Set Bersalin Shaklee

By | 5 April 2014

Sememangnya bagi ibu yang berpantang atau ibu selepas bersalin memastikan pengambilan kalsium diambil sebagai salah satu suplemen penting, bukan sahaja selepas bersalin malahan semasa mengandung lagi.Ini kerana selepas bersalin kalsium berperanan untuk:1. Mengandungi kalsium yang merupakan komponen penting dalam susu ibu selain protein dan air.2. Membantu ibu mendapat rehat yang berkualiti – tidur lebih lena3. Melegakan otot dan… Read More »

Testimoni Set Bersalin Shaklee… Lagi?

By | 23 February 2014

Lagi testimoni Set Bersalin Shaklee…Haa…banyak betul testimoni set bersalin Shaklee ni. Hebat sangat ke? Kalau tak hebat takla set ni habis sekejap aje bila dibuka jualan. Layannn…MY REAL TESTIMONY~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~PERBEZAAN MENGANDUNG PERTAMA & KEDUASkang kandungan Saya dah masuk 23mggu… Kira dah nak masuk 6 bulan…. Sy alami perbezaan yg ketara antara mengandung sekarang & yg pertama dlu… 1st pregnant… Read More »

Testimoni Set Bersalin Shaklee … kesekian kalinya lagi

By | 21 February 2014

Lagi-lagi testimoni set bersalin ShakleeHebat sangat nampaknya set bersalin Shaklee ni, sampaikan ramai betul berikan maklumbalas yang baik. Dahlah produk hebat, harga mampu milik, diperbuat daripada bahan semulajadi… haa sapa taknak kan.Jom-jom promo set bersalin Shaklee bulan ini hanya sehingga 28 Februari 2014 sahaja. Jangan tunggu sampai 30hb, sebab memang takde tarikh tu. 🙂 Testimoni Set Bersalin Shaklee… Read More »

Lagi testimoni set bersalin Shaklee – lebih bertenaga, sihat, selamat untuk bayi dan Leuniey lagi!

By | 11 February 2014

Ramai betul orang teruja bila dengar Leuniey, isteri pemain bola sepak Kelantan, Apex (Khairul Fahmi Che Mat) menggunakan set bersalin Shaklee. Posting saya berkenaan hal itu memanggil trafik yang tinggi. Fuh, ramai juga peminat saya ni, eh peminat Leuniey… Ok hari ni saya nak share testimoni pengguna set bersalin Shaklee, pengguna ini merupakan junior saya di UTP dulu, jadi… Read More »

Set Bersalin Shaklee sesuai bagi baby G6PD Deficiency

By | 10 February 2014

Lagi testimoni ibu berpantang dengan set bersalin Shaklee.Zaman sekarang ramai juga sudah tak ambil jamu, sebaliknya telah beralih kepada pengambilan vitamin selepas bersalin. Tetapi pantang tetap pantang kan, dari segi penjagaan fizikal dan luaran. Apa pun pilihan di tangan anda, kami cuma berikan pilihan dan info berguna. Anak ada G6PD, masih boleh guna Set bersalin Shaklee Set bersalin… Read More »