Tag Archives: side income

Oktober 2015 Dengan Semangat Baru

By | 1 October 2015

Bagi orang MLM, setiap hujung bulan adalah masa untuk closing. Ini bermakna setiap kali hujung bulanlah orang MLM akan sibuk sangat untuk capai target bulan tersebut. Ini apa yang saya lihat selama 3 tahun lebih terlibat dengan dunia MLM. Bukan Shaklee sahaja, tetapi MLM lain pun anda akan lihat situasi yang sama. MLM juga akan memberikan promosi baru… Read More »

Apakah MLM dan Kenapa Robert Kiyosaki Cadangkan Bisnes MLM

By | 11 September 2015

MLM atau multi level marketing sebenarnya bukan baru di Malaysia ini, sudah berpuluh tahun dengan bermacam-macam company. Ada yang scam, ada yang genuine dan halal. Tapi tahukah anda MLM merupakan perniagaan abad 21? Apakah MLM? MLM adalah singkatan perkataan bagi Multi Level Marketing atau dalam bahasa melayunya pemasaran berbilang tingkat, ia juga dikenali sebagai network marketing dimana kita memasarkan… Read More »

Cara Buat Side Income Yang Lumayan

By | 4 October 2014

Semalam 2 Oktober 2014 kerajaan sekali lagi mengumumkan kenaikan harga minyak di seluruh negara. Kenaikan sebanyak 20sen. Jangan keliru. Kalau selama ni dok isi minyak RM50, kenaikan bukannya setakat RM50.20. Kalau camni tak payah nak susah hati pun. Tapi kira-kiranya camni 1 liter = RM2.30 Full tank 40 liter Dulu isi full tank (rm2.10) = RM84. Saya isi… Read More »

Sedihnya, tengah bulan wallet dah kosong? Nak buat side income atau pasif income?

By | 21 May 2014

Sedihnya, tengah bulan wallet dah kosong? Nak buat side income atau pasif income?Tak lama lagi nak puasa dan Raya, cukup ke duit?Semua naik sekarang ni, cukup ke dengan pendapatan sekarang?Dengan Shaklee setakat ini memang terbukti mampu melahirkan ramai jutawan Muslim. Mereka bukan saja memegang 4 angka, malah sehingga 6 dan 7 angka. Telah jadi income utama atau pasif… Read More »

Jadi Surirumah 7 Angka?

By | 18 May 2014

Anda mahu jadi Surirumah dengan pendapatan 7 angka? Surirumah 7 angka pilihanku Dah beberapa hari juga posting ni tertangguh, sebab masa kurang mengizinkan saya minggu lalu. Minggu lalu minggu yang sibuk juga buat saya. Di samping menganjurkan sesi G2G dengan group Ohsem saya, saya juga ambil alih sementara urusan commercial Taska saya. Jadi ada a few things yang… Read More »

Harga barang dah naik? Perlukan side income?

By | 19 April 2014

Ingin buat side income? Part time / full time? Modal sedikit?Saya sama juga seperti anda semua, runsing bila harga barangan mula naik. Harga barangan yang naik pula adalah keperluan asas kita, bukannya sesuatu kehendak. Kalau kehendak boleh juga kita elak membeli, tapi ini barang yang memang kita wajib beli.Apa yang kita boleh buat jika pendapatan isi rumah (kombinasi… Read More »