Tag Archives: shaklee

Vitalea Multivitamin Terbaik

By | 24 February 2014

Vitalea Multivitamin Terbaik Saya ada kenal beberapa orang yang memang mengamalkan pemakanan suplemen. Apa yang saya dapat perhatikan adalah mereka ini memiliki tenaga luar biasa, mengalami kurang kesan penuaan, kesihatan yang sangat baik (jarang MC atau sakit).     Sekurang-kurangnya amalkan pengambilan suplemen multivitamin yang mengandungi nutrisi lengkap untuk tubuh anda. Lepas tu bulan depan boleh tambah yang… Read More »

Produk Disenaraihitamkan

By | 24 February 2014

Orang Malaysia memang pentingkan kecantikan, tak hairanlah banyak produk kecantikan sentiasa bersilih ganti setiap hari. Tak kurang syarikat yang sanggup memasukkan bahan beracun semata-mata untuk mengaut keuntungan. Antara produk kecantikan yang telah disenaraihitamkan Antara produk yang disenaraihitamkan Sebelum membeli produk kecantikan, pastikan ia tidak mengandungi racun seperti dibawah:1. SibutramineKintop, Body Beaus,BMI-9 Xylimming Capsule, Senna Plus Capsule, Lami, Obexlim, Slimax Coffee, Beaute FIt Body Contour, Body… Read More »

Risiko Penyakit Kronik

By | 23 February 2014

Alhamdulillah semalam saya berpeluang untuk menziarahi rakan sepejabat saya yang terlantar di hospital disebabkan darah tinggi. Beliau hanya pergi untuk check-up pada Khamis lalu, tetapi disahkan mempunyai tekanan darah tak normal dan sangat tinggi melebihi 200. Kata beliau doktor suspek ada masalah buah pinggang. Tetapi ini belum dapat disahkan. Vitamin sintetik atau ubat-ubatan mengandungi drugs tidak serap sepenuhnya… Read More »

Selamat Tinggal Vitamin Sintetik

By | 19 February 2014

Semulajadi vs Sintetik Anda pilih sintetik atau semulajadi? Vitamin terbahagi kepada 3 kategori: sintetik, organik dan semulajadi. Apa perbezaannya? Andaikan anda mempunyai sebakul buah plastik dan sebakul buah-buahan segar. Yang mana satukah pilihan anda? Vitamin sintetik umpama buah-buahan plastik. Walaupun ia buah plastik, kita tetap sebut buah, contohnya epal. Vitamin organik umpama jus buah di dalam pek. Ia… Read More »

Tips Hadapi Musim Kemarau dan Jerebu

By | 13 February 2014

Rasanya dah lama tak hujan. Alhamdulillah petang dan malam tadi hujan di area Gombak. Tempat anda bagaimana?Diberitakan dah lama tak hujan, tak lama dulu tak hujan tetapi cuaca sejuk, owh memang best. Tak boleh saya lupakan pengalaman cuaca sejuk tu, nak bawa anak-anak bermain kat luar pun cuaca masih segar.  Tak lama selepas itu cuaca kembali panas, tetapi… Read More »

Bagaimana Menangani Healing Crisis

By | 12 February 2014

Hari ini ingin saya kongsikan pengalaman seorang doktor perubatan. Suaminya mengidap migrain teruk dan ibunya penghidap gastrik.  Fokus utama saya ingin bawakan ialah tentang bagaimana ubat-ubatan boleh bertindak kepada tubuh anda dan bagaimana suplemen boleh membantu. Menurut Dr Shaklee sendiri ““Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan.. tetapi kita adalah dalam dua bidang yg berasingan. Mereka dilatih untuk merawat… Read More »

Imunisasi Pertama Bayi Adalah Susu Ibu

By | 27 August 2013

Baby’s first immunisation from mother’s milk. Jom puan-puan, mari kita jayakannya. Breastmilk Nak tahu harga Shaklee? Hubungi Raihanah Ahmad Shaklee Independent Distributor (864679) https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartnerPM/SMS/Watsapp 0122195919Emel ahmad.raihanah@gmail.comLayari blog www.vitamincerdik.blogspot.comFacebook www.facebook.com/yourhealthpartnerKonsultansi percuma

Shaklee Tak Lulus KKM?

By | 19 August 2013

SHAKLEE BAHAYA? TAK LULUS KKM? Gempar satu Malaya mengatakan ade beberapa produk shaklee yg x renewal,yg di cancel,tarik balik dll.. Jadi adakah produk Shaklee Bahaya? Adakahah Produk Shaklee tak lulus KKM ( Kementerian Kesihatan Malaysia) ? MMg sangat bahaya jika kita mengambil sebarang supplement yang tidak mendapat kelulusan KKM. Ia boleh mendatangkan mudarat yang sangat bahaya.. Jadi ,… Read More »

Shaklee Meningkatkan Kualiti Kesihatan

By | 15 August 2013

Gambar dibawah adalah pasangan kembar. Salah seorangnya pengamal Shaklee sejak kecil. Cuba teka yang mana? Kiri atau kanan? Kembar Pengguna Shaklee Alhamdulillah dengan mengamalkan Shaklee pengguna mampu meningkatkan tahap kesihatan. Berikut adalah perbezaan keberkesanan pengambilan suplemen. Umur pengguna Shaklee juga adalah yang tertinggi. Kajian bebas ini dijalankan oleh pihak ketiga bagi membuktikan bahawa pengguna Shaklee memiliki kualiti kesihatan… Read More »

Selamat hari raya

By | 6 August 2013

Ramadan telah sampai ke penghujungnya. Lusa kita akan meraikan hari raya. Justeru dari kami di vitamincerdik ingin memohon kemaafan dan mengucapkan selamat hari raya  kepada pengunjung dan pembeli vitamincerdik. Bagi yang ingin mendapatkan produk shaklee pada harga istimewa jangan lupa  hubungi saya 0122195919. Saya akan berada di kelantan darpada 6 ogos hingga 10 ogos. Kedai dibuka seperti biasa… Read More »