Tag Archives: shaklee

Cara Tingkatkan Sistem Imun Warga Emas

By | 24 February 2016

Dalam posting sebelum ini, saya ada maklumkan bahawa sistem imun anda membantu melindungi badan anda daripada bahan-bahan asing atau memudaratkan. Contohnya adalah bakteria, virus, toksin, sel-sel kanser, darah atau tisu daripada orang lain. Sistem imun menjadikan sel-sel dan antibodi badan anda kuat untuk memusnahkan bahan-bahan berbahaya. Tetapi adakah sistem imun anda tetap kebal sambil anda meniti hari tua anda? Penuaan… Read More »

Kenapa Saya Buat Side Income

By | 7 September 2014

Saya ni dulu-dulu memang tak percaya suplemen.Saya juga tak percaya kepada keperluan side income. Bayangkan selama 10 tahun bekerja, hanya 1 sumber kewangan saya. Tiada masa yang sesuai, anda hanya perlu laksanakan sekarang Dan ya, saya begitu sebab rasa selesa. Saya selesa dengan apa yang ada walaupun senarai di bawah ni ada yang saya ok, ada yang tak… Read More »

Mudahnya Online Dengan eSell

By | 4 July 2014

Ha jangan tak tahu sekarang Shaklee dah maju setapak lagi dengan pembelian secara online. Kalau sebelum ni pengguna kena contact sendiri pengedar Shaklee, sekarang anda boleh buat pembelian melalui eSell yang terdapat pada blog-blog pengedar Shaklee.Bukan blog sahaja, malah di fb pun ada! Mudah kan?Untuk membuat pembelian, klik pada tab Beli Di Sini – Klik Aje eSell. Macam… Read More »

Kelas Back2Basic Memang Ohsem!

By | 16 June 2014

Kelas Back2Basic Memang Ohsem!Alhamdulillah semalam 15 Jun 2014 sekali lagi berjaya adakan kelas offline untuk anak-anak Shaklee saya. Kali ini audience lebih ramai, sebabnya saya combine kelas dengan sidelines saya yang lain.Saya seronok. Sebab ilmu yang banyak jika kita kongsikan akan bertambah banyak. Di samping inilah juga lubuk pahala berpanjangan buat saya selagi mereka amalkan apa yang dipelajari.Saya… Read More »

Siapa ya Penemu Multivitamin Pertama Dunia

By | 13 May 2014

Shaklee sentiasa yang PERTAMATahukah anda, Shaklee yang pertama dalam;1915 – Dr Forrest Shaklee membangunkan Vitalized Minerals, multivitamin PERTAMA di dunia Shaklee pengeluar dan penemu multivitamin pertama dunia 1960 – Shaklee menghasilkan pencuci boleh dibiodegradasi (biodegradable) yang tidak bertoksik PERTAMA di dunia Set pencuci Shaklee mendapat kepercayaan sehingga ke White House Basic H pencuci pertama 1961 – Dr Shaklee… Read More »

Frequently Asked Question: Bagaimana Menjadi Pengedar Shaklee

By | 5 May 2014

Sana sini ramai yang berminat untuk jadi ahli Shaklee. Macamana caranya, dan macam-macam soalan lagi sampai saya rasa saya perlu buat FAQ (Frequently Asked Questions) bagi tujuan ini. Keputusan anda hari ini adalah kejayaan anda di hari mendatang Here you go! Frequently Asked Questions (FAQ) Keahlian Shaklee  Nota: 1. Keahlian Shaklee adalah seumur hidup, jadi anda tidak perlu… Read More »

Mengapa Suplemen Penting

By | 1 May 2014

Alhamdulillah hari ini sempat berkongsi dengan rakan-rakan berkenaan khasiat Ostematrix. Ceritanya kawan ini bertanyakan tentang suplemen untuk ibunya yang memang dah ada Osteoporosis. Suplemen adalah makanan tambahan. Dalam aktiviti seharian kita, kita menjalankan macam-macam aktiviti, kadang sempat makan, kadang tak sempat. Kalau makan pun ala kadar atau memang kita perhatikan makanan kita tu? In fact, semasa memasak pun banyak… Read More »

Testimoni Berpantang Dengan Shaklee

By | 19 April 2014

  Semasa berpantang anak pertama (Hakim) saya tidak menggunakan apa2 produk untuk berpantang sbb masa tu Hakim kena jaundice dan takut effect apa-apa pada Hakim. Justeru bila nak berpantang anak kedua (Faiz) saya tercari-cari juga apakah produk yang selamat untuk berpantang dan menyusui baby. Most of all, vitamin ni selamat dan sekurang-kurangnya sesuai dengan saya dan rupanya dgn… Read More »

Harga barang dah naik? Perlukan side income?

By | 19 April 2014

Ingin buat side income? Part time / full time? Modal sedikit?Saya sama juga seperti anda semua, runsing bila harga barangan mula naik. Harga barangan yang naik pula adalah keperluan asas kita, bukannya sesuatu kehendak. Kalau kehendak boleh juga kita elak membeli, tapi ini barang yang memang kita wajib beli.Apa yang kita boleh buat jika pendapatan isi rumah (kombinasi… Read More »

Mudah letih? Mudah pitam semasa mengandung?

By | 17 April 2014

Mudah letih? Mudah pitam semasa mengandung? Hati-hati kerana anda berkemungkinan termasuk dalam kategori mereka yang kurang darah (samada semasa mengandung atau tidak).      Apakah Anemia (aka kurang darah?)   Ia merupakan keadaan dimana kepekatan darah merah adalah kurang daripada biasa. Dalam istilah perubatan, seseorang yang menghidap kurang darah mempunyai kepekatan darah merah kurang daripada 9gm peratus hemoglobin.… Read More »