Tag Archives: shaklee youth skincare

Istimewanya Shaklee Youth Serum

By | 23 February 2018

Kali ni saya nak share berkenaan serum. Sekarang ramai dah mula guna serum kan. Namun ada serum ada essence. Apa beza serum dengan essence? Kalau dulu memang ada perbezaan sikit. Sikit ja tak banyak. Serum ni texture lebih pekat berbanding essence dan fungsi dia merawat kulit dengan lebih baik sehingga ke lapisan dalam kulit. Essence banyak digunakan untuk… Read More »

Shaklee Youth Skincare Harga dan Review

By | 14 February 2018

Diam tak diam dah nak masuk seminggu Youth Shaklee diperkenalkan kepada kita di Malaysia. Jadi artikel ni lebih kepada review dan harga Youth Skincare. Tentu korang sendiri teruja nak ambil tahu kan. Review Youth Shaklee Skincare Di bawah adalah antara review yang diperolehi oleh pengguna Youth skincare. Ada yang lebih sebulan pakai. Ini disebabkan Shaklee ada bagi tester… Read More »

Krim malam Youth Skincare tanpa merkuri

By | 12 February 2018

Biasa kita dengar bila berlaku rampasan produk kosmetik, krim malam paling banyak. Timbul persoalan di situ, kenapa asyik-asyik krim malam. Dan ia dirampas pula sebab mengandungi toksin iaitu merkuri. Selaluinya syarikat pengeluar kosmetik menggunakan merkuri dalam krim malam untuk proses pembaikan dan memutihkan kulit. Kenapa merkuri bahaya untuk kulit dan kesihatan Masa saya belajar sains di menengah atas… Read More »

Teruja selepas hadir business leader national conference

By | 9 February 2018

Dah tahu kan 3hb Februari lalu kami leader Shaklee dijemput hadir ke event setahun sekali iaitu Business Leader National Conference. Tema kali ni adalah Breakthrough Bagaimanapun saya tak dapat hadir kali ni sebab saya masuk wad. Kisah saya kena warded ni nanti saya tulis dalam posting lain. Walaupun saya tak hadir, saya berjaya hadirkan 2 orang leaders saya… Read More »

Sains di Sebalik Youth Skincare

By | 31 January 2018

Skincare Shaklee Youth bukan sembarangan produk. Bukan formulasi sendiri, bukan juga produk OEM. Tapi Youth Skincare dikatakan melalui kajian selama 8 tahun sebelum betul-betul dikeluarkan ke pasaran. Youth Skincare telah dipasarkan di pasaran antarabangsa tahun lalu dan bakal masuk ke Malaysia bulan Mac 2018 ini. Nak tahu lebih lanjut berkenaan sains disebalik Youth Skincare? Chris Kyrou Bercakap berkenaan… Read More »