Tag Archives: shaklee passive income

Peluang Menjana Pendapatan Pasif

By | 4 May 2014

Sejak kebelakangan ini ramai betul yang mencari-cari peluang menjana pendapatan sampingan. Menurut artikel di bawah, 70% daripada pengguna kad kredit gagal bayar hutang. Ramai hutang kad kredit untuk menjelaskan bil perubatan Hutang pun sebab menjelaskan bil perubatan. Ada juga yang disebabkan suka sangat shopping tetapi melebihi kemampuan sendiri.Apa pilihan anda? Tahukah anda jika dibiarkan anda boleh disenaraihitamkan?Pada April… Read More »

Purata pendapatan dengan Shaklee

By | 25 April 2014

Masa saya membuat keputusan untuk bisnes dengan Shaklee saya tak tahu pun berapa pendapatan yang saya boleh dapat. Niat saya cuma untuk tambah pendapatan, saya memang tak sangka boleh dapat 4 angka sebagai side income.Jika saya buat dengan lebih rajin dan berstrategi, boleh je dapat macam graf di bawah:Level Supervisor – sekurang-kurangnya RM20,000 setahun (ramai yang dapat lebih… Read More »

Duit bekerja untuk kita? Betul ke ni? Is there such thing?

By | 17 April 2014

Apakah passive income atau pendapatan pasif?Ramai yang bertanya saya soalan ini, pendapatan pasif dan juga boleh diwariskan kepada anak cucu? Haish betul ke ada bisnes macam ni? Are you sure?Ok macam ni, pendapatan pasif adalah duit yang masuk ke dalam akaun bank kita dalam keadaan kita tidak melakukan apa-apa kerja. Perbezaan pendapatan aktif dan pendapatan pasif Contohnya:1. Duit… Read More »

Krisis Kewangan – Bersediakah Kita?

By | 20 March 2014

Semalam Sinar Harian ada siarkan pandangan Tun Dr Mahathir berkenaan ekonomi negara. Cuba baca sini Tun Dr Mahathir Menurut beliau Malaysia perlu bersedia berdepan dengan satu lagi krisis kewangan dunia yang dijangka berlaku berikutan kenaikan harga dan kurang kuasa membeli.Tanya diri anda, adakah anda bersedia?Saya bukan nak menakutkan tetapi saya cuma mengingatkan agar kita sama-sama mempersiapkan diri. Jangan… Read More »