Tag Archives: set ramadan

Mighty 3 Gems Shaklee Teman Puasa Anda

By | 11 May 2014

Sentiasa cergas dan bertenaga walaupun berpuasa Dah alang-alang promosi Buy 6 free 1 Mealshake bulan ini, memang sedang elok sebab tak lama lagi nak puasa. Jadi memang elok untuk tambah stok bagi penggunaan bulan puasa nanti. Aha, ya memang bukan kanak-kanak aje ambil Mealshake, orang dewasa pun boleh ambil. Kombinasi ESP + Perfomance Drink + Mealshake memang kegemaran ramai dah… Read More »

Tips Puasa Bagi Ibu Menyusu

By | 5 May 2014

Ramai sebenarnya ibu-ibu yang terpaksa ponteng puasa di bulan puasa atau bulan Ramadhan atas faktor-faktor tak boleh dielakkan seperti kehamilan, berpantang dan penyusuan.Atas sebab apapun, ganti puasa tetap kena buat, samada dalam tahun yang sama, mahupun tahun kemudiannya (tapi kena juga bayar denda).Puasa dah dekat, tak sampai  2 bulan lagi, adakah anda telah membayar puasa? Atau sudah membuat… Read More »

KURMA BOLEH KURUSKAN BADAN

By | 16 July 2013

Buah Kurma Oleh:Web Rapi Semakin hampir bulan ramadan, semakin popular nampaknya kurma. Jika anda bercadang-cadang untuk membeli kurma, ada sesuatu yang anda harus tahu. Kenapa jadikan ia ‘buah bermusim’ sedangkan banyak khasiat kurma yang boleh kita perolehi termasuklah untuk kuruskan badan.  Mudah sahaja caranya, iaitu menjadikan kurma sebagai hidangan makan malam anda. Kalau sebelum ni makan malam anda… Read More »

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

By | 16 July 2013

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama… Read More »

Kekal Bertenaga dan Sihat Semasa Ramadhan

By | 12 July 2013

Manfaat Kesihatan dari puasaPuasa menggalakkan detoksifikasi. Sebagai badan yang memecahkan simpanan lemak, ia menggerakkan dan menyingkirkan toksin yang disimpan.Puasa memberikan sistem penghadapan berehat amat diperlukan. Selepas berpuasa kedua-dua penghadaman dan proses pembuangan diberi nafas baru.Puasa sebenarnya mengecilkan perut – bukan dengan cara yang berbahaya tetapi mengembalikan kepada saiz normal. Orang cenderung untuk berpuas hati dengan makanan yang kurang… Read More »

Sentiasa cergas dan bertenaga walaupun berpuasa

By | 11 July 2013

Sentiasa cergas dan bertenaga walaupun berpuasaKombinasi ESP + Perfomance Drink + Mealshake memang kegemaran ramai dah sekarang ni. 1) ESP (KURANG RASA LAPAR)* membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian kita.* Mengatasi masalah GASTRIK* MILK BOOSTER! Mengurangkan masalah susu… Read More »

Resepi Bancuh ESP Semasa Ramadhan

By | 10 July 2013

Alhamdulillah Ramadhan datang lagi dengan 1001 rahmat (berganda-ganda). Bagi ibu hamil atau menyusu, memerlukan lebih kekuatan untuk meneruskan penyusuan/kehamilan sambil berpuasa. Meskipun dalam Islam ada rukhsah, namun sedaya upaya ibu-ibu akan berpuasa kan.Kali ini saya juga berpuasa dan menyusu anak berumur  1 tahun setengah. Semalam ambil cuti untuk buat persediaan. Banyak kelengkapan yang dibeli termasuk set shaklee, badam… Read More »

Faedah dan Kebaikan Energising Soy Protein (ESP)

By | 8 July 2013

Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan  protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik)  yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah… Read More »

Elakkan dehidrasi di bulan ramadhan

By | 8 July 2013

Adalah amat penting untuk mengelakkan dehidrasi yang amat teruk dengan pengambilan makanan / minuman yang mengandungi kandungan air yang banyak. Bagi ibu hamil dan menyusukan anak, memerlukan pengambilan air sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Tips untuk mengelakkan dehidrasi: 1. Banyakkan berehat2. Mengambil makanan yang mengandungi cecair seperti bubur, sup, atau makanan berkuah.3. Banykkan mengambil cecair4. Mengambil vitamin c5. Kurangkan… Read More »