Tag Archives: set puasa

5 Tips Kurus Sebelum Raya

By | 10 June 2015

Minggu depan sudah hendak masuk bulan Ramadhan, bulan yang ditunggu-tunggu oleh ahli ibadah. Maklumlah ia merupakan pesta ibadah, semua ibadah yang dilakukan akan dilipat gandakan pahalanya. Selain ibadah, ramai yang turut mengambil peluang untuk menguruskan badan. Ini termasuklah saya. Saya target bulan Ramadhan ini untuk turun sebanyak 5kg. InsyaAllah boleh jika kena caranya. Apa tips kurus Ramadhan? Ok… Read More »

Kenyang Lebih Lama Dengan Set Puasa Cergas Shaklee

By | 5 July 2014

Betulke boleh kenyang lama dengan Set Puasa Shaklee? Dah 6 hari berpuasa, 6 hari jugalah saya belum mula makan nasi. Ini memang satu kepelikan sebab bila puasa memang nasi menjadi kewajipan kepada saya, terutama masa sahur. Sedari kecil memang diajar sahur makan nasi.Saya jadi pelik bila ada kawan-kawan yang tak makan nasi time sahur. Pelik sebab mereka boleh… Read More »

Menu Pilihan Berpuasa: Set Puasa Shaklee Terbaik

By | 1 July 2014

Kalau anda diberikan pilihan menu puasa: karbohidrat kompleks untuk kenyang lebih lama dan bertenaga berbanding sahur dengan karbohidrat sederhana, yang manakah pilihan anda? Nasi, mee dan pasta merupakan makanan dalam golongan karbohidrat sederhana. Selalu sebab kita sejak kecil dah dilatih makan nasi masa sahur, jadi kita selalu fikir dengan makan nasi boleh berikan tenaga berpanjangan sepanjang tempoh berpuasa. … Read More »

Tingkatkan Stamina Dengan Performance Drink Walaupun Berpuasa

By | 30 June 2014

Fuh melalui berpuasa pada hari pertama Ramadhan tahun ini dengan jayanya. Alhamdulillah bumi bertuah juga disimbahi hujan, walaupun ramalan cuaca bulan lepas menyatakan Jun hingga September akan berlaku kemarau. Itulah tanda kekuasaan Allah.Melalui hari pertama Ramadhan hari ini, saya dah sesuaikan sedikit jadual pengambilan suplemen. Yelah sebab kita hanya ada 2 masa: Sahur dan berbuka. Jadi kena sesuaikannya.… Read More »

Tips Latih Anak Berpuasa

By | 26 June 2014

Saya tahun ni baru nak latih anak sulung saya puasa. Jom sama-sama kita tengok macamana nak jadikan proses latihan ni seronok dan boleh diterima anak-anak kita.1. Kenalkan tentang puasaApa tu puasa, kenapa puasa, macamana puasa, siapa wajib puasa, apa ganjaran dan faedah yang kita dapat, dari segi kesihatan pula camne2. Ada beberapa tips:a) Lakukan secara bertahap: Latih mereka… Read More »

Atasi Gastrik, Berpuasa Dengan Sihat dan Bertenaga

By | 24 June 2014

Masa saya kecil-kecil dulu, ada juga kawan-kawan saya bagi alasan tak puasa sebab gastrik. Saya memang rasa diorang ni betul ke main-main, saja nak elak puasa. Tapi sebab masa tu masih kecil, saya biarkan je la, bukan kes saya. HahahaTapi betul ke gastrik tak boleh puasa? Gastrik Tidak Halang Puasa Gastrik Tidak Halang PuasaGastrik ni sejenis penyakit radang… Read More »

Persediaan Untuk Puasa Bertenaga Dengan Set Puasa Shaklee

By | 22 June 2014

Persediaan puasa – kesihatan dan kerohanianLagi seminggu kita nak puasa dah. Alhamdulillah dipertemukan sekali lagi dengan bulan Ramadhan, untuk menambah amalan dan melipatgandakan pahala. Kena ambil peluang ni untuk pertingkatkan kesolehan diri. Di samping itu sebagai ibu rumahtangga ada macam-macam juga persediaan, bukan persediaan makanan je.Dalam keadaan cuaca yang tak menentu akhir-akhir ini, saya tak ingat dah berapa… Read More »

Set Puasa Shaklee: Tambah Tenaga, Cergas, Kulit Pun Cantik

By | 16 June 2014

Tambah Tenaga Ketika Berpuasa, Kulit Pun Cantik Dengan ShakleeRamai yang sedang bersedia menghadapi bulan puasa tak lama lagi. Apa tu puasa? Jom kita refresh ilmu dalam artikel Puasa ini. Rasanya kurang 2 minggu dari sekarang kita akan mula berpuasa. Banyak manfaatnya puasa ni, jika kita lihat daripada sudut kesihatan:1. Puasa menggalakkan detoksifikasi. Sebab badan memecahkan simpanan lemak, ia… Read More »