Tag Archives: sembelit

Menangani Masalah Anak Kurang Selera Makan

By | 6 May 2014

Semalam Alhamdulillah saya telah COD Mealshake kepada anak saudara kawan saya di sekitar USJ. Kata nenek budak tu cucunya picky eater, nak lebih teruk ulser penuh kat dalam mulutnya. Kesiannya saya dengar, kalau saya kena ulser walaupun satu pun memang teruk rasa. Inikan pula kanak-kanak.Anak kedua saya last year lagi doktor memang kata kurang berat badan. Memang kalau… Read More »

Perlu Ke Suplemen Untuk Anak-anak?

By | 4 May 2014

Anak anda kerap batuk dan selesema, tiada selera makan atau picky eater?  Adakah anak anda tidak boleh fokus belajar? Lepas 1 atau 2 minit dah tengok benda lain? Adakah anak anda sembelit? 5 hari tak buang poo poo? 2 hari pun lama tau. Adakah anak anda kerap diserang asthma? Guna inhaler tak? Adakah anak anda ada tanda-tanda ekzema?… Read More »

Mealshake Shaklee Untuk Kanak-kanak dan Anda

By | 2 May 2014

Mealshake Shaklee Untuk Kanak-kanak dan Anda Mealshake memang best! Mealshake Berkhasiat dan Enak Mealshake memang popular sebagai nutrisi tambahan untuk kanak-kanak, tetapi tahukah anda, ia juga sesuai untuk ibu menyusu, mengandung, mereka yang berdiet, atlit dan ramai lagi. Di bawah adalah fakta tentang mealshake 6 Kebaikan Mealshake 1. Nutrisi Yang LengkapMealshake menyediakan 24 jenis vitamin A-Z, mineral dan… Read More »

Elak Sembelit dan period pain dengan Ostematrix Shaklee

By | 28 April 2014

Saya memang pengguna tegar Ostematrix. Biasanya ambil 4 biji sehari setiap hari sebelum tidur. Bangun tidur memang fresh, aktif sepanjang hari dan tiada sembelit. Semasa period pun tiada period pain.Dijadikan cerita, dah sebulan bekalan Ostematrix saya habis. Saya pula melewat-lewatkan tambah stok Shaklee saya, memang skip Ostematrix buat beberapa minggu. Saya period minggu lalu, aduh ada pula period pain.… Read More »

Siapa Perlukan Ostematrix

By | 6 April 2014

Saya tergolong dalam golongan yang kurang minum susu, sejak kecil lagi. Kalau minum pun tak boleh nak komited, sekejap minum, sekejap tak. Jadi saya memang yakin saya mengalami masalah kekurangan kalsium (ini dululah). Alhamdulillah sejak bertemu dengan kalsium dalam bentuk kapsul, memang macam “a blessing in disguise”. Maklumlah saya berpendapat ini akan menyelesaikan masalah tak suka susu saya… Read More »

Tips Mengelakkan Sembelit Selepas Bersalin

By | 16 February 2014

Hari ini saya ingin bercerita berkenaan sembelit selepas bersalin. Lazimnya saya semasa mengandung lagi memang dah bersedia dengan macam-macam cara untuk mengelakkan perkara ini berlaku kepada diri sendiri. Sebab memang azablah kalau kena, almaklum selepas bersalin kita masih lemah, justeru jika tambah pula lagi dengan sembelit menambah masalah lagi pada kita.  Saya masih ingat, jika terkena sembelit memang… Read More »