Tag Archives: program detox shaklee

76kg Berjaya Diturunkan Oleh Peserta Detox Shaklee

By | 18 August 2016

Seminggu yang lalu peserta #JomDetox Shaklee telah sekali lagi mengadakan program detox mereka. Ada yang pertama kali hendak detox, tak kurang yang telah 4 kali detox seperti saya. Ini gara-gara penangan raya dan belum dapat berat yang dihajati. Jadi bermula kelmarin, kami pakat-pakat update berkenaan penurunan berat badan dan inci berkurangan selepas melalui program 7 hari. Sebanyak 76kg… Read More »

Diet Rendah Karbohidrat vs Diet Seimbang

By | 17 August 2016

Ada beberapa orang yang bertanya saya sekiranya hendak amalkan diet tanpa karbohidrat, adakah berkesan dan apa pandangan saya. Amboi dah macam diet konsultant pulak saya ni. Baru loss berapa kg je ni. Ok terima kasih kepada yang bertanya. Saya cuba sediakan di sini beberapa fakta yang anda perlu tahu berkenaan diet rendah karbohidrat, tinggi protein. Apakah diet rendah… Read More »

Fungsi Pelbagai Jenis Detox Ke Atas Tubuh

By | 11 August 2016

Sebelum ini saya ada tuliskan posting berkenaan pelbagai toksin yang ada dalam tubuh kita. Tapi ada juga yang bertanya berkenaan jenis-jenis detox yang saya pun kurang mahir juga. Namun, sebab anda, saya study jugalah berkenaan jenis-jenis detox ni. Dan juga fungsinya ke atas tubuh kita. Jenis-jenis Detox Antara yang saya google, antara jenis-jenis detox yang ada dalam dunia:… Read More »

Berat Maintain Walaupun Raya

By | 5 August 2016

Sebelum ni ada kan saya maklumkan tim #JomDetox ada buat program untuk detox raya. Almaklumlah raya makan macam-macam segala contohnya rendang, ketupat, lemang di samping hadiri berpuluh-puluh majlis raya di sana-sini. Haruslah berat badan itu naik dup dup dup kan. Kalau sayalah bagi tahun-tahun lepas dan sebelum-sebelum, berat badan memang wajib turun masa puasa tu. Contohnya turun 3kg.… Read More »

Resveratrol dan Cucurmin Membantu Merawat Sopak / Vitiligo

By | 27 July 2016

Alhamdulillah dapat akhirnya luangkan waktu untuk buat posting. Lepas raya agak sibuk dengan urusan peribadi. Antaranya menjaga anak-anak tidak sihat (lepas raya daripada kampung 2 orang anak tidak sihat) dan urusan kematian. Untuk pengetahuan, nenda saya yang masih ada (mak kepada abah) sudah meninggal dunia minggu lalu Selasa 19 Julai 2016. Jadi saya ambil cuti 3 hari juga… Read More »

Diet Pemakanan Semasa Proses Detox

By | 11 July 2016

Ok dalam posting kali ini saya ingin kongsikan dengan anda pemakanan yang terbaik diambil semasa proses detox. Bagi yang membeli set detox shaklee, menu dan panduan pemakanan adalah diberikan secara percuma. Jadi dalam posting ini saya hanya kongsikan secara umum pemakanan yang sesuai diambil semasa proses detox. Kalau saya bagi siap menu sudah jadi tidak ekslusif lah menu… Read More »

Turunkan Berat Badan – Detox Hati Anda

By | 15 June 2016

Menjaga hati anda sihat dan bebas daripada toksin adalah satu langkah penting untuk penurunan berat badan yang berkesan dan secara beransur-ansur. Dalam posting ini, kami akan menerangkan kepada anda beberapa garis panduan mudah untuk detox hati anda dan menurunkan berat badan. Tahukah anda bahawa makan bijirin penuh boleh membantu mengurangkan kesesakan hati anda? Kaya dengan vitamin B, bijirin penuh membantu mempercepatkan… Read More »

Apa Yang Menarik Promosi Shaklee Jun 2016

By | 1 June 2016

Alhamdulillah Mei 2016 berlalu dengan sebuah kejayaan. Alhamdulillah OV grup makin meningkat, insyaAllah saya pun yakin #anahandfriends akan mengorak langkah lebih besar untuk bulan ini dan bulan-bulan seterusnya. Bulan Jun 2016 adalah bulan berpuasa bagi umat Islam. Justeru fokus pada bulan ini semestinya untuk: Tambah kecantikan Menguruskan badan Kempen detox Unggul berpuasa Bagi sesiapa yang berpuasa, mesti mahu… Read More »

Syarat Penyertaan Program MummyDetox

By | 13 May 2016

Bila anda tiba ke page ini, ini bermaksud anda berminat untuk mengetahui cara untuk menyertai Program MummyDetox. Tahniah kerana anda komited untuk mengetahui cara bagaimana anda mendapatkan tubuh yang sihat dengan cara yang mudah. Pendek kata, anda memang serius hendak sihat, tidak lagi selalu sakit sana sini. Orang yang berjaya, mereka mulakan sesuatu. Mereka akan buat sehingga berjaya.… Read More »