Tag Archives: pregnant

Testimoni Berpantang Dengan Shaklee

By | 19 April 2014

Semasa berpantang anak pertama (Hakim) saya tidak menggunakan apa2 produk untuk berpantang sbb masa tu Hakim kena jaundice dan takut effect apa-apa pada Hakim. Justeru bila nak berpantang anak kedua (Faiz) saya tercari-cari juga apakah produk yang selamat untuk berpantang dan menyusui baby. Most of all, vitamin ni selamat dan sekurang-kurangnya sesuai dengan saya dan rupanya dgn ramai… Read More »

Apa yang perlu suami isteri lakukan semasa isteri hamil

By | 23 August 2013

Apa yang perlu suami isteri lakukan semasa isteri hamil=========================================== 1. Menerima dengan ikhlas semua perubahan tubuh, suka duka saat menjalani kehamilan.2. Menjaga kesehatan dan kesegaran tubuh dengan kegiatan yang tidak memenatkan. 3. Mengambil makanan berkhasiat bagi pertumbuhan janin dalam kandungan. 4. Menjaga suasana hati dan fikiran yang tenang sepanjang kehamilan. 5. Menjaga hubungan harmonis antara suami dan isteri, hindari… Read More »

Bagaimana Meningkatkan Kesuburan

By | 8 February 2013

Ramai yang bertanya bagaimana hendak meningkatkan kesuburan dan peluang untuk hamil? Berikut adalah good artikel berkenaan meningkatkan kesuburan dengan pengambilan multivitamin.Kredit: http://natural-fertility-info.com/multivitaminWhen you begin trying to get pregnant you hear from many different sources that it is a good idea to begin using a prenatal multivitamin before you become pregnant. There are now studies backing this advice. Multivitamins serve… Read More »

Tips Cepat hamil

By | 2 February 2013

Hamil pengalaman paling indah Kredit: Wonderful Life Pasti anda dah dengar banyak tips cepat hamil kan? Baik dari teman, keluarga, mahupun saudara-mara. Tips-tips tersebut ada yang berhasil dengan baik, namun banyak juga yang tidak. Dan mungkin juga, ada antara anda, yang tak pernah tau pun ada tip-tips yang best macam ni… Memang banyak tips cepat hamil yang boleh anda dapat. Namun, dari… Read More »

Ingin Hamil Bersama Shaklee (set kesuburan)

By | 2 February 2013

Bagi pasangan yang ingin / merancang mendapatkan anak, adalah penting untuk memastikan penjagaan kesihatan tubuh badan yang baik. Vitamiin membantu meningkatkan imuniti atau ketahanan badan melawan penyakit dan menangkit serangan kuman / virus merbahaya.Terdapat banyak jenis vitamin seperti A, B (B1 hingga B12), C, D, E, K dan sesetengah vitamin penting bagi fungsi organ yang khusus seperti Vit… Read More »