Tag Archives: PM Cery

Sertai kami di Ohsem Group – Kisah G2G

By | 15 May 2014

[Get2Gather Ohsem Group] Alhamdulillah buat julung kalinya saya dapat kumpulkan ahli kumpulan Ohsem Group yang di bawah seliaan saya setelah mungkin lebih setahun ditubuhkan.Kenapa OhsemOhsem asalnya daripada perkataan “awesome” yang bermakna hebat. Orang Malaysia telah ringkaskan awesome kepada Ohsem. Maksudnya tetap sama, hebat.Ya hebat. Siapa hebat?Insan-insan di dalam group kami semuanya hebat-hebat1. Mereka ibu bapa yang ohsem2. Mereka… Read More »

Kepentingan Suplemen Selepas Keguguran

By | 20 April 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Saya baru tahu dalam Facebook dah boleh schedule post. Entah bila mula kan. Tapi alhamdulillah boleh dah berfacebook walaupun sibuk bekerja. Ok ni saya nak cerita tentang hari semalam. Paginya seperti biasa bawa anak-anak ke Giant untuk main sambil beli barang dapur. Tiada yang menarik pun. Anak-anak macam biasalah excited lebih kan sebab… Read More »

GST Telah Diluluskan, rakyat malaysia bakal berdepan satu lagi kesukaran

By | 8 April 2014

Rakyat Malaysia bakal berdepan satu lagi kesukaranTahukah anda semalam 7 April 2014 telah diluluskan pelaksanaan GST di Dewan Rakyat dengan undian majoriti tipis. Bukan undian ni yang saya nak highlight, tapi pelaksanaan GST yang bakal membebankan rakyat yang saya cuba kongsikan di sini.Anda boleh baca apakah GST dan kesannya kepada anda. Perlulah diingat, anda harus lakukan bacaan yang… Read More »