Tag Archives: pendapatan pasif

Kalau Aku Kaya

By | 5 December 2015

Tadi semasa drive kereta ke pejabat, tiba-tiba terberangan pulak dah. Ala kan berangan itu percuma saja. Jadi ini saya hendak kongsikan angan-angan dan impian saya. Saya harap akan jadi kenyataan dalam 3 tahun ini. Angan-angan saya untuk ada RM1 juta tunai dalam akaun saya. Bagaimana saya dapat itu, Allah insyAllah akan lorongkannya. Hahaha. Bila ada RM1 juta, hendak… Read More »

Anda Mencari Sumber Pendapatan Pasif / Pasif income?

By | 10 May 2014

Kegawatan sekarang Kalau gaji RM10,000 pun sukar sekarang ini, apatah lagi RM1,950 kan. Memang lagi parah lah. Ramai sedang mencari kerja sampingan aka part time sekarang ni. Setiap hari ada je yang hubungi saya bertanya apakah kelebihan Shaklee sebuah MLM bisnes.Semua sedang mencari kerja yang boleh menjana pendapatan pasif / pasif income.Kalau anda seorang yang alergik dengan MLM, artikel… Read More »

Duit bekerja untuk kita? Betul ke ni? Is there such thing?

By | 17 April 2014

Apakah passive income atau pendapatan pasif?Ramai yang bertanya saya soalan ini, pendapatan pasif dan juga boleh diwariskan kepada anak cucu? Haish betul ke ada bisnes macam ni? Are you sure?Ok macam ni, pendapatan pasif adalah duit yang masuk ke dalam akaun bank kita dalam keadaan kita tidak melakukan apa-apa kerja. Perbezaan pendapatan aktif dan pendapatan pasif Contohnya:1. Duit… Read More »