Tag Archives: paras gula dalam darah

Anda selalu letih, tak bermaya? ESP penjana tenaga

By | 18 May 2014

Adakah anda selalu alami situasi ini? Anda bangun awal pagi, perlu ke pejabat. Anda buat kerja seperti biasa. Petang anda ke rumah dah ada tanda-tanda anda sudah letih. Anda uruskan keluarga seperti biasa. Rasa asyik nak marah-marah, sebab anda letih. Pada jam 8.30 malam tatkala anda tidurkan anak-anak, anda pun tidur sama dengan anak-anak. Keadaan berlarutan setiap hari. … Read More »

Ingin cegah atau kawal diabetes? Takut kaki dipotong?

By | 26 April 2014

  Kira-kira 8.3% dari orang dewasa di Malaysia menghidap diabetes, dan kebanyakannya diabetes type 2. Diabetes jenis ini dikatakan bersifat keturunan, yakni bila ibu bapa ada menghidap diabetes, anak-anaknya mempunyai risiko sehingga 80% untuk turut menghidapnya. Anda atau orang tersayang anda menghidap diabetes? Tak kiralah samada suami atau isteri atau abang atau kakak atau ibu bapa anda menghidapnya,… Read More »

Anggur muscadine? Apa tu dan apa kaitannya dengan kesihatan kita?

By | 21 April 2014

[Info VIVIX] Kalaulah anggur ni boleh ditanam je di belakang rumah, memang dah lama tanam.  Kalau dapat tanam pun tak larat juga nak makan berkilo-kilo sehari untuk mendapatkan khasiat harian yang seimbang. Jadi paling baik, pengambilan Vivix dah mampu menyelesaikan masalah ni. Tahukah anda yang muscadine grape (saiznya BESAR) digunakan untuk menghasilkan vivix…cuba anda google..apa kualiti muscadine tu..hehe..… Read More »