Tag Archives: ostematrix

Keperluan Nutrisi Untuk Tulang

By | 19 February 2017

Disebabkan saya baru balik daripada workshop Landmark Study oleh Dr Bruce Daggy, ada maklumat penting yang saya nak kongsikan dengan anda semua. Salah satunya berkenaan nutrisi kepada tulang. Ramai orang anggap, asal tulang je mesti kalsium. Betul tak? Kalau ada tambahan pun, mesti magnesium. Magnesium untuk bantu proses penyerapan kalsium kan. Kalau saya sebut, tulang kita perlukan 20… Read More »

Kepentingan Kalsium Untuk Ibu Hamil dan Menyusu

By | 4 August 2016

Selalunya bila mengandung dan menyusukan anak, paling diberikan kepentingan adalah keperluan kalsium. Sebab itu juga banyak produk jenis tenusu diperkenalkan untuk golongan ini. Tapi sejauh mana dan mengapa kalsium penting untuk ibu hamil dan menyusu? Mengapa Kalsium Penting Untuk Ibu Hamil dan Menyusu Perasan tak kebanyakan nenek, moyang atau ibu kita bila dah berusia sudah semakin bongkok? Sebab… Read More »

Ostematrix Bukan Sekadar Kalsium

By | 3 August 2016

Alhamdulillah hari ini berpeluang menulis lagi di blog ini. Sebenarnya agak sibuk juga bulan lalu sebab menjaga anak-anak dijangkiti Chicken Pox. Lepas seorang, seorang anak yang dijangkiti. Memang letih campur risau. Jadi tergendala juga aktiviti mengemaskini blog. Ostematrix Bukan Sekadar Kalsium Ostematrix membekalkan nutrien harian, terutama kalsium yang penting dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang dan gigi. Selain kalsium, Ostematrix… Read More »

Tips Menjaga Kesihatan Tulang

By | 5 March 2013

Kita semua telah maklum kepentingan tulang kita – menyediakan struktur tubuh, melindungi organ dalaman, persendian/muscle dan penyimpanan kalsium. Meskipun penekanan pembinaan tulang yang kuat dan sihat lebih penting pada kanak-kanak dan remaja, orang dewasa juga boleh mengambil langkah-langkah untuk melindungi kesihatan tulang. Mengapa kesihatan tulang adalah penting? Tulang kita sentiasa berubah – tulang baru tumbuh bagi menggantikan tulang… Read More »

Ostematrix Untuk Kesihatan Tulang

By | 3 March 2013

Komprehensif, Terbukti Secara Klinikal dan Mudah Ditelan Lindungi tulang anda dengan OsteMatrix. Anda memerlukan lebih daripada kalsium semata-mata untuk membina tulang yang kuat. Ostematrix juga menyediakan satu matriks unik nutrien kritikal termasuk kalsium, vitamin D, magenesium dan banyak lagi untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat. – membina tulang dan gigi yang kuat – membantu mengekalkan tekanan darah… Read More »