Tag Archives: mighty 3 gems

Set Puasa Shaklee: Tambah Tenaga, Cergas, Kulit Pun Cantik

By | 16 June 2014

Tambah Tenaga Ketika Berpuasa, Kulit Pun Cantik Dengan ShakleeRamai yang sedang bersedia menghadapi bulan puasa tak lama lagi. Apa tu puasa? Jom kita refresh ilmu dalam artikel Puasa ini. Rasanya kurang 2 minggu dari sekarang kita akan mula berpuasa. Banyak manfaatnya puasa ni, jika kita lihat daripada sudut kesihatan:1. Puasa menggalakkan detoksifikasi. Sebab badan memecahkan simpanan lemak, ia… Read More »

Mighty 3 Gems Shaklee Teman Puasa Anda

By | 11 May 2014

Sentiasa cergas dan bertenaga walaupun berpuasa Dah alang-alang promosi Buy 6 free 1 Mealshake bulan ini, memang sedang elok sebab tak lama lagi nak puasa. Jadi memang elok untuk tambah stok bagi penggunaan bulan puasa nanti. Aha, ya memang bukan kanak-kanak aje ambil Mealshake, orang dewasa pun boleh ambil. Kombinasi ESP + Perfomance Drink + Mealshake memang kegemaran ramai dah… Read More »

FAQ Penyusuan Susu Ibu dan Puasa

By | 6 May 2014

Kurang 2 bulan lagi kita akan mula berpuasa Ramadhan. Telah anda buat persiapan?Dibawah adalah panduan bagi ibu yang menyusu dan berpuasa. Kredit saifulislam.com Wanita hamil dan menyusukan serta panduan berpuasa FAQ Penyusuan Susu Ibu dan Puasa1. Bolehkah saya berpuasa semasa menyusukan anak?Ya dan tidak. Ya jika kondisi ibu sihat dan bayi tiada masalah. Ibu boleh teruskan berpuasa. Tidak… Read More »

Tips Puasa Bagi Ibu Menyusu

By | 5 May 2014

Ramai sebenarnya ibu-ibu yang terpaksa ponteng puasa di bulan puasa atau bulan Ramadhan atas faktor-faktor tak boleh dielakkan seperti kehamilan, berpantang dan penyusuan.Atas sebab apapun, ganti puasa tetap kena buat, samada dalam tahun yang sama, mahupun tahun kemudiannya (tapi kena juga bayar denda).Puasa dah dekat, tak sampai  2 bulan lagi, adakah anda telah membayar puasa? Atau sudah membuat… Read More »

Menyusu tapi berpuasa?

By | 5 March 2014

Menyusu tapi berpuasa? Ramai ibu risau jika perlu berpuasa akan memberi kesan kepada produksi susu ibu. Sedikit sebanyak ya juga, sebab itu dalam Islam ibu menyusu masih mendapat rukhsah untuk tidak berpuasa. Tetapi kemudian selepas bulan Ramadhan perlulah gantikannya.  Tetapi ramai ibu menyusu ingin juga berpuasa, salah satu sebabnya ialah tidak mahu ganti banyak-banyak di kemudian hari. Tahun… Read More »

Kekal Bertenaga dan Sihat Semasa Ramadhan

By | 12 July 2013

Manfaat Kesihatan dari puasaPuasa menggalakkan detoksifikasi. Sebagai badan yang memecahkan simpanan lemak, ia menggerakkan dan menyingkirkan toksin yang disimpan.Puasa memberikan sistem penghadapan berehat amat diperlukan. Selepas berpuasa kedua-dua penghadaman dan proses pembuangan diberi nafas baru.Puasa sebenarnya mengecilkan perut – bukan dengan cara yang berbahaya tetapi mengembalikan kepada saiz normal. Orang cenderung untuk berpuas hati dengan makanan yang kurang… Read More »

Sentiasa cergas dan bertenaga walaupun berpuasa

By | 11 July 2013

Sentiasa cergas dan bertenaga walaupun berpuasaKombinasi ESP + Perfomance Drink + Mealshake memang kegemaran ramai dah sekarang ni. 1) ESP (KURANG RASA LAPAR)* membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian kita.* Mengatasi masalah GASTRIK* MILK BOOSTER! Mengurangkan masalah susu… Read More »

Resepi Bancuh ESP Semasa Ramadhan

By | 10 July 2013

Alhamdulillah Ramadhan datang lagi dengan 1001 rahmat (berganda-ganda). Bagi ibu hamil atau menyusu, memerlukan lebih kekuatan untuk meneruskan penyusuan/kehamilan sambil berpuasa. Meskipun dalam Islam ada rukhsah, namun sedaya upaya ibu-ibu akan berpuasa kan.Kali ini saya juga berpuasa dan menyusu anak berumur  1 tahun setengah. Semalam ambil cuti untuk buat persediaan. Banyak kelengkapan yang dibeli termasuk set shaklee, badam… Read More »

Elakkan dehidrasi di bulan ramadhan

By | 8 July 2013

Adalah amat penting untuk mengelakkan dehidrasi yang amat teruk dengan pengambilan makanan / minuman yang mengandungi kandungan air yang banyak. Bagi ibu hamil dan menyusukan anak, memerlukan pengambilan air sekurang-kurangnya 2 liter sehari. Tips untuk mengelakkan dehidrasi: 1. Banyakkan berehat2. Mengambil makanan yang mengandungi cecair seperti bubur, sup, atau makanan berkuah.3. Banykkan mengambil cecair4. Mengambil vitamin c5. Kurangkan… Read More »

Persediaan Berpuasa, pilih Shaklee

By | 19 June 2013

Berpuasa Ramadhan ini adalah salah satu kaedah terbaik untuk meningkatkan kesihatan mental dan fizikal. Dengan tidak makan atau minum sepanjang hari, badan kita akan ditawarkan peluang yang jarang berlaku untuk menyahtoksik sistem penghadaman sepanjang bulan ini. Apakah yang berlaku dalam tempoh berpuasa? Lemak dan karbohidrat yang berlebihan yang disimpan di dalam badan kita digunakan sebagai sumber tenaga, oleh… Read More »