Tag Archives: landmark study shaklee

Suplemen Dengan Kajian Klinikal Pun Tidak Bagus

By | 26 March 2017

Artikel ini saya tulis tanpa perancangan. Ini disebabkan ada satu kes yang menyebabkan saya menyiasat kajian klinikal terhadap satu suplemen (bukan Shaklee). Asalnya ada seorang doktor mencadangkan kepada ayah saya untuk ambil suplemen yang beliau jual. Saya enggan dedahkan nama syarikat tersebut disini. Katanya suplemen tersebut punyai kajian klinikal. Kajian Klinikal Pada Suplemen Memang betul, jika anda mencari… Read More »

16 Perkara Shaklee Difference Atau Perbezaan Shaklee

By | 3 March 2017

16 Perkara Shaklee Difference Atau Perbezaan Shaklee Ini salah satu input yang saya dapat daripada business leader conference 2 minggu lalu. Ternyata positive vibes itu masih terasa hingga kini. Maklumlah mendengar sendiri dari mulut saintis terkemuka, memang menambah semangat. Apabila bercakap tentang kualiti atau keberkesanan produk, mestilah semua syarikat pengeluar suplemen mengaku produk mereka adalah yang terbaik di… Read More »

Jenis- jenis Ujian Ke Atas Suplemen Yang Perlu Anda Tahu

By | 21 February 2017

Banyak pihak mendakwa suplemen keluaran mereka ada ujian sekian dan sekian. Kita sebagai pengguna pula tidak tahu apa, orang cakap apa kita main beli saja tanpa soal apa-apa. Kali ini saya ingin kongsikan berkenaan jenis-jenis ujian ke atas suplemen. Suplemen Tidak Wajib Ada Kajian Klinikal – KKM Hanya Luluskan Jika Tiada Bahan Berbahaya Ya betul, suplemen tidak wajib… Read More »

Yang Best Tentang Pra National Conference Shaklee 2017

By | 19 February 2017

Alhamdulillah saya berpeluang hadir ke Pra National Conference Shaklee yang diadakan semalam, 18 Februari 2017. Hanya mereka yang dijemput sahaja yang hadir tau. Dan yang dijemput tu adalah business leaders sahaja, yang konsisten selama setahun (dari 2016). Walaupun biasanya NC sebegini boleh bawa anak-anak, tapi kali ini memang tidak boleh bawa anak-anak. Mungkin kali ini Shaklee mahu semua… Read More »

Landmark Study Shaklee

By | 2 February 2017

Saya memang suka sebut berkenaan landmark study. Sebenarnya saya suka ketengahkan fakta supaya pengguna dan bakal pengguna Shaklee faham tentang suplemen yang bakal mereka ambil. Landmark study ini adalah satu seumpamanya dalam dunia ini. Hanya Shaklee berani menguji keberkesanan pengambilan produk Shaklee ke atas pengamalnya. Sebab apa? Sebab Shaklee sangat yakin produknya berkesan. Apakah Landmark Study Landmark study… Read More »

Betulkah Shaklee Berbeza Daripada Suplemen Lain?

By | 21 December 2016

Memang tidak dinafikan banyak betul suplemen di pasaran. Ada customer beritahu saya baru-baru ini banyak sangat suplemen tapi hanya bersandarkan kepada testimoni semata-mata. Dalam posting kali ini saya ingin kongsikan kepada anda antara sebab kenapa Shaklee berbeza daripada suplemen jenama lain dipasaran (samada dari dalam mahupun dari luar negara). 18 Sebab Jenama Shaklee Berbeza Daripada Suplemen Lain 1.… Read More »

Selamatkah Suplemen Shaklee Untuk Jangkamasa Panjang?

By | 10 October 2016

Ada soalan yang ditanyakan seperti berikut: Aku sekarang dah ambil vitamin jenama XXX, bagi aku sebab kenapa aku nak kena tinggalkan vitamin XXX dan pilih vitamin Shaklee? Nak menjawabnya elok kita ambil fakta daripada cakap-cakap kosong. Air liur sahaja takde nilai dik. Mungkin ada yang belum faham apa hubungan landmark study dengan kesan jangkamasa panjang produk Shaklee. Jadi… Read More »

Shaklee Produk Terbaik Disokong Dengan Kajian Klinikal

By | 23 August 2016

Ramai dikalangan kita yang claimed produk mereka adalah terbaik. Produk terbaik bukan sahaja disokong oleh testimoni, pengguna, penjual atau syarikat itu sendiri. Produk terbaik juga perlu disokong oleh pihak ketiga dengan bukti yang bukan sebulan dua, ia adalah bukti yang dijalankan kajian keatasnya selama bertahun-tahun lamanya. Contohnya saya ingin merujuk kepada penulisan Dr Suhazeli di fbnya baru-baru ini… Read More »