Tag Archives: kulit cantik dan gebu

Dari Kulit Berjerawat, Berminyak Kini Putih Gebu

By | 4 December 2014

Dalam banyak-banyak testimoni produk kecantikan Shaklee, saya agak tercabar dengan testimoni yang ini. Kalau macam kulit memang asalnya putih, mulus dan pakai Shaklee pun makin putih saya tak takjub sangat. Tapi yang ini memang membuatkan saya tercabar dan teruja juga nak share dengan anda. Dulu Kulit Berjerawat, Berminyak Kini Kulit Putih Gebu Cuba anda teliti gambar ini Asalnya… Read More »

Rahsia Kulit Putih Berseri dan Gebu Dengan Shaklee

By | 18 June 2014

Memang ramai sebenarnya wanita yang inginkan wajah putih berseri dan gebu kan. Tengok aje kawan-kawan yang cantik-cantik tu, jeles je kan. Geram tengok. Tapi nak cakap nak kulit camtu, kadang malu juga. Yelah anak dah berderet, umur dah berapa series kan. Tapi kita cantik ni bukan nak pikat sapa-sapa, untuk suami dan kepuasan diri sendiri. Disebabkan itu, ramai… Read More »

ESP untuk kulit cantik dan gebu

By | 20 May 2014

Anda mahu kulit cantik, gebu, licin seperti bayi? Jauhi kulit bermasalah: jerawat, jeragat, kulit berminyak, tona tak sekata, berparut dll. Bagaimana? Sebenarnya saya dulu-dulu pun kategori kulit bermasalah, kulit saya berminyak dan mudah sangat naik jerawat. Takde tempoh yang bebas jerawat. Dulu-dulu pernah sampai saya jumpa pakar dermatologist di Jalan Pudu, tapi masa tu sebab masih belajar, bajet… Read More »

Anda Tak Perlu Jadi Artis Untuk Cantik

By | 12 May 2014

Adakah anda mengalami masalah kulit:1. Kulit kusam dan tidak bermaya2. Tona kulit tidak sekata3. Jeragat dan jerawatMacamana nak dapatkan kulit cantik berseri serta awet muda? Kulit anda yang mana satu? Anda tak perlu jadi artis atau selebriti untuk mendapatkan kulit cantik berseri. Haa kan, cuba tengok gambar ni; Rita Rudaini semakin cantik bertudung Cantikkan dia? Maha suci Allah… Read More »

Masalah kulit? Tua sebelum usia? Seramnya!

By | 19 April 2014

  Anda ada masalah kulit? Berjerawat? Pigmen? Tanda2 penuaan? Kulit kering/berminyak? Let me suggest you to take Collagen Powder from Shaklee. Artikel dibawah adalah dari zahirahhafizan@blogspot.com. Kredit. === Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Secara kasar, 33% dari protein dalam badan adalah protein kolagen, dan 75% kulit terdiri… Read More »

Tips Cantik Dengan ESP

By | 18 March 2014

Tahukah anda ESP selain diminum boleh dibuat masker? Perghh dasyat bunyinya, pernah cuba? Bagi sesiapa yang pernah membeli ESP dengan saya, memang saya akan sertakan bersama cara pengambilan ESP dan bagaimana buat masker menggunakan ESP. Resepi ni saya buat sendiri pun hari-hari (dulu la rajin buat hari-hari), sekarang ni buat sebulan sekali pun hebat sangat tu. Bukan apa,… Read More »

Set Pengantin dan Bakal Pengantin

By | 14 August 2013

Menghampiri hujung tahun pastinya menjadi masa yang sangat sesuai untuk mendirikan rumahtangga. Maklumlah, musim sebegini ibu bapa tidak terikat dengan persekolahan anak-anak. Bagi pengantin dan bakal pengantin, hari yang bersejarah ini pastinya menjadi hari yang paling diingati dalam hidup mereka. Salah satu perkara terpenting ialah seri pengantin, dan wajah yang cantik berseri meskipun selepas bergelar raja sehari. Bagaimanakah… Read More »

Ramai Penggemar ESP

By | 4 August 2013

Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami?1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat5) ESP… Read More »

Kesan-kesan dan Faedah Mengambil Kolagen

By | 24 July 2013

Faedah dan kesan mengambil kolagen: 1. Anti penuaan – mengurangkan liang posi, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan2. Menghidratkan – melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka3. Mengembalikan keanjalan kulit – meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan4. Melicinkan – meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit5. Menyubur – menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar6.… Read More »