Tag Archives: kepentingan leucine dalam menguruskan badan

Set Kurus dan Sado Terbaik

By | 19 August 2015

Baru-baru ini saya ada menonton filem Fast 7 yang antaranya dibintangi oleh The Rock. Fast 7 merupakan filem terakhir dibintangi oleh mendiang Paul Walker yang ditemui mati disebabkan kemalangan dan tidak sempat habis menjayakan filem ini. Jadi filem ini juga merupakan tribut buat Paul Walker. Ok, berbalik kepada abam sado The Rock. Ada satu adegan dimana The Rock… Read More »

Fungsi Leucine Elak Menggeleber, Otot Pejal

By | 22 April 2015

Pernah tak korang trying to lose weight tapi badan jadi menggeleber sana sini? Dan macamana pulak leucine membantu mengekalkan otot pejal macam abam sado ni? Selain menggeleber pernah tak korang dah dapat berat badan idaman, pastu bila start balik makan nasi bagai, berat badan naik balik, malah menjadi2 naiknya. Inilah dinamakan sebagai diet yo-yo. Bukan mainan yo-yo tu… Read More »