Tag Archives: kencing manis semasa hamil

Cara Kawal GDM Semasa Hamil

By | 26 September 2016

Ramai daripada kita yang ada masalah GDM kan. GDM adalah gestational diabetes melitus atau ringkasnya kencing manis semasa mengandung. Dengan saya ramai juga customer yang begini. Kalau ikutkan pengalaman saya dulu, sebaik tahu ada GDM, memang gelabah gila. Mau tak gelabah, doktor kata risiko banyak. Risikonya seperti: Cara Elak GDM Semasa Hamil Sebelum ini saya ada kongsikan berkenaan cara… Read More »

Cara Pastikan Tiada GDM Semasa Hamil

By | 28 January 2015

Minggu ni 35w dah. Minggu depan genap 36w means genapla 9 bulan. Masa ni tengah pulun juga kerja untuk handover kerja kat staff, kena setelkan banyak perkara sebab kerja saya ni ada yang orang lain takde nak ambil alih. Collegue pulak tengah terlantar kena mild strok baru2 ni. Ok itulah plan saya before setiap kali nak cuti bersalin.… Read More »

Anda hamil? Alami loya? Kejang kaki? HB rendah? Diabetes kehamilan? Jom baca sini

By | 18 April 2014

Set Kehamilan Shaklee Setiap ibu pasti inginkan yang terbaik buat bayi yang dikandungnya..Tapi risau kan, masa trimester 1 asyik loya muntah aje..Makan semua keluar balik, yang lalu pun cikedis, junkfood, fastfood..pendek kata semuanya yang tak berkhasiatlah..Dahla tak makan makanan yang berkhasiat, susu pun tak lalu nak minum..Macamna ibu nak bekalkan nutrisi yang secukupnya kepada bayi..Badan ibu pun kena… Read More »