Tag Archives: kebas

Kebas Tangan, carpal tunnel syndrome elakkan dengan Shaklee

By | 24 April 2014

Semalam dapat watsapp daripada seorang wanita, mungkin agak berumur kerana sudah menopos. Beliau menghadapi masalah kebas-kebas tangan. Faktor-faktor yang menyebabkan masalah kebas tangan ( numbness) (1) Antara punca utama adalah kerana kekurangan nutrisi. Apabila badan kekurangan nutrisi penting daripada pemakanan, ianya akan melemahkan sistem sarag seterusnya kita akan mula berasa kebas tangan serta sesemut. (2) KEBAS menjadi penanda aras yang kita… Read More »

Testimoni Ostematrix – Elak Senggugut / PMS

By | 10 April 2014

Tengahari tadi ada bersembang dengan seorang rakan saya. Beliau bertanya tentang Ostematrix. Saya ceritalah serba sedikit. Salah satu yang saya ceritakan adalah bagaimana Ostematrix berupaya membantu masalah senggugut / PMS dan period pain. Pernah selama sebulan saya tinggalkan Ostematrix, bukan disengajakan tetapi dilengahkan untuk ambil stok. Diam tak diam masuk sebulan dah. Akibatnya bulan itu saya alami senggugut… Read More »

Siapa Perlukan Ostematrix

By | 6 April 2014

Saya tergolong dalam golongan yang kurang minum susu, sejak kecil lagi. Kalau minum pun tak boleh nak komited, sekejap minum, sekejap tak. Jadi saya memang yakin saya mengalami masalah kekurangan kalsium (ini dululah).Alhamdulillah sejak bertemu dengan kalsium dalam bentuk kapsul, memang macam “a blessing in disguise”. Maklumlah saya berpendapat ini akan menyelesaikan masalah tak suka susu saya tu.… Read More »