Tag Archives: kajian klinikal shaklee

Suplemen Dengan Kajian Klinikal Pun Tidak Bagus

By | 26 March 2017

Artikel ini saya tulis tanpa perancangan. Ini disebabkan ada satu kes yang menyebabkan saya menyiasat kajian klinikal terhadap satu suplemen (bukan Shaklee). Asalnya ada seorang doktor mencadangkan kepada ayah saya untuk ambil suplemen yang beliau jual. Saya enggan dedahkan nama syarikat tersebut disini. Katanya suplemen tersebut punyai kajian klinikal. Kajian Klinikal Pada Suplemen Memang betul, jika anda mencari… Read More »

16 Perkara Shaklee Difference Atau Perbezaan Shaklee

By | 3 March 2017

16 Perkara Shaklee Difference Atau Perbezaan Shaklee Ini salah satu input yang saya dapat daripada business leader conference 2 minggu lalu. Ternyata positive vibes itu masih terasa hingga kini. Maklumlah mendengar sendiri dari mulut saintis terkemuka, memang menambah semangat. Apabila bercakap tentang kualiti atau keberkesanan produk, mestilah semua syarikat pengeluar suplemen mengaku produk mereka adalah yang terbaik di… Read More »

7 Tips Pilih Suplemen Dari Perspektif Seorang Saintis

By | 20 February 2017

Perkara ini memang menjadi satu perkara wajib kalau hendak beli suplemen. Suplemen adalah benda yang masuk dalam badan kita. Maka tak bolehlah sembarangan sahaja. Asal ada kita rembat. Asal nampak testimoni baik, kita beli. Padahal kita tak pasti pun testimoni tu tulen atau rekaan. Kecuali testimoni daripada saya, insyaAllah anda boleh percaya ianya testimoni tulen 🙂 Masa pra… Read More »

Landmark Study Shaklee

By | 2 February 2017

Saya memang suka sebut berkenaan landmark study. Sebenarnya saya suka ketengahkan fakta supaya pengguna dan bakal pengguna Shaklee faham tentang suplemen yang bakal mereka ambil. Landmark study ini adalah satu seumpamanya dalam dunia ini. Hanya Shaklee berani menguji keberkesanan pengambilan produk Shaklee ke atas pengamalnya. Sebab apa? Sebab Shaklee sangat yakin produknya berkesan. Apakah Landmark Study Landmark study… Read More »

Kenapa Penting Suplemen Ada Kajian Klinikal

By | 18 October 2016

Minggu lalu saya ada mendapat panggilan telefon daripada seorang bakal customer. Beliau kata, ramai SID yang beliau hubungi tapi gagal berikan beliau hujah yang bagus untuk beliau ambil produk Shaklee. Beliau hendak cuba juga Shaklee tapi beliau nak dengar produk yang mana sesuai untuk beliau. Katanya beliau tengok blog saya dan berfikir saya mungkin boleh bantu guide beliau… Read More »

Selamatkah Suplemen Shaklee Untuk Jangkamasa Panjang?

By | 10 October 2016

Ada soalan yang ditanyakan seperti berikut: Aku sekarang dah ambil vitamin jenama XXX, bagi aku sebab kenapa aku nak kena tinggalkan vitamin XXX dan pilih vitamin Shaklee? Nak menjawabnya elok kita ambil fakta daripada cakap-cakap kosong. Air liur sahaja takde nilai dik. Mungkin ada yang belum faham apa hubungan landmark study dengan kesan jangkamasa panjang produk Shaklee. Jadi… Read More »

Shaklee Produk Terbaik Disokong Dengan Kajian Klinikal

By | 23 August 2016

Ramai dikalangan kita yang claimed produk mereka adalah terbaik. Produk terbaik bukan sahaja disokong oleh testimoni, pengguna, penjual atau syarikat itu sendiri. Produk terbaik juga perlu disokong oleh pihak ketiga dengan bukti yang bukan sebulan dua, ia adalah bukti yang dijalankan kajian keatasnya selama bertahun-tahun lamanya. Contohnya saya ingin merujuk kepada penulisan Dr Suhazeli di fbnya baru-baru ini… Read More »