Tag Archives: jerebu

Masalah Jerebu Mungkin Berlarutan?

By | 21 October 2015

Aduh la, saya ada terbaca berita sekejap tadi, bahawa kemungkinan masalah jerebu akan berlarutan sehingga tahun depan. Ini kerana katanya disebabkan kegagalan memadamkan kebakaran dalam tempoh singkat menyebabkan titik panas semakin bertambah. Kesan Jerebu Kepada Kesihatan Kepada kesihatan, memang semua orang tahu kesannya, contohnya: Sesak Nafas Molekul-molekul yang terdapat pada udara mempunyai gas-gas beracun yang tidak elok untuk… Read More »

Jerebu Datang Lagi

By | 14 March 2014

Jerebu datang lagi!Artikel ini taklah panjang sangat. Sekadar mengingatkan anda untuk meningkatkan tahap kesihatan ketika ini. Jerebu boleh menjejaskan kesihatan terutama orang tua, kanak-kanak, ibu mengandung dan mereka yang menghidap penyakit kronik. Ditambah lagi dengan kemarau panas, bertambah teruklah kita.Banyak-banyakkanlah berdoa dan berzikir supaya Allah ampunkan kita dan turunkan hujan, pelihara kita dalam kasih sayangNya. Amiin.Baca sini untuk… Read More »

Tips Hadapi Musim Kemarau dan Jerebu

By | 13 February 2014

Rasanya dah lama tak hujan. Alhamdulillah petang dan malam tadi hujan di area Gombak. Tempat anda bagaimana?Diberitakan dah lama tak hujan, tak lama dulu tak hujan tetapi cuaca sejuk, owh memang best. Tak boleh saya lupakan pengalaman cuaca sejuk tu, nak bawa anak-anak bermain kat luar pun cuaca masih segar.  Tak lama selepas itu cuaca kembali panas, tetapi… Read More »