Tag Archives: jeragat

Raya Dah Dekat, Bebas Jerawat, Jeragat Dalam 14 Hari!

By | 28 June 2014

Oh, memanglah 2 hari lagi nak puasa kan, tapi kalau anda nak rawat masalah kulit anda yang masih berminyak, berjerawat, jeragat, apa kata anda mulakan dari sekarang?Raya nanti, semua orang mengerlip. Lip lap sana lip lap sini. Semua orang bergambar. Takkan kita je tak bergambar? Sebab kulit kusam tak berseri, penuh jerawat, jeragat bertahun-tahun dok tang tu. Baru… Read More »

Hilangkan Jeragat dan Parut Jerawat Dengan Cepat

By | 9 June 2014

Anda ada masalah jeragat? Masa balik kampung minggu lalu, saya perasan ada sedara saya ni, kulit muka dah penuh dengan jeragat. Bila banyak jeragat, kulit muka memang dah gelap, tona tak sekata.Apakah jeragat? Jeragat adalah tompok-tompok hitam yang disebabkan oleh melanin yang terkumpul, ia boleh jadi warna coklat muda atau coklat tua. Jeragat biasasnya terkumpul di kulit muka,… Read More »

Vita E Complex Tangani Pelbagai Masalah Kulit

By | 7 June 2014

Vitamin E sememangnya popular di kalangan kita, terutama mereka yang mementingkan kecantikan. Tetapi jangan tak tahu, sebenarnya VItamin E sangat penting untuk penyembuhan dan juga merupakan salah satu kandungan penting dalam banyak produk kecantikan kulit dan kuku. Vitamin E merupakan bahan antioksida yang mampu memberikan kesan anti penuaan kepada seseorang. Jadi sewajarnya vitamin E dimasukkan ke dalam diet harian… Read More »

Tips Kulit Cantik Bebas Jerawat

By | 1 February 2013

Alamak, jerawat! Semua orang ada masalah kulit i.e jerawat, jeragat, ekzema dan macam2 masalah lagi. Masalah kulit bukan hanya di muka, malah ketara di bahagian badan lain contohnya belakang badan. Di sini saya ingin kongsikan tips mendapatkan kulit yang cantik: Pilih Sabun Bebas MinyakSabun bebas minyak tidak akan menyebabkan liang muka anda tersumbat atau menyebabkan bintik hitam, jerawat… Read More »