Tag Archives: healing crisis

Awas Dengan Kesan Sampingan Shaklee

By | 17 June 2016

Ada yang komen dalam posting saya sebelum ini berkenaan kesan sampingan jika mengambil suplemen. Adakah ianya memudaratkan atau sebaliknya. Selamatkah produk yang diambil? Itulah segelintir kerisauan yang timbul. Saya faham kerisauan ini timbul disebabkan apa. Saya dahulu pun memang skeptikal juga untuk mengambil suplemen. Sejak kecil, bukanlah kecil, remaja sebenarnya saya memang berhati-hati dengan pengambilan vitamin atau produk… Read More »

16 Tanda-tanda Kesan Penyembuhan Yang Anda Perlu Tahu

By | 2 December 2015

Sebelum ini ada saya tuliskan berkenaan krisis penyembuhan atau healing crisis yang ramai orang keliru dengan keserasian ubat atau suplemen pada tubuh. Hari ini pula saya kongsikan pula berkenaan tanda-tanda kesan penyembuhan yang anda perlu tahu. Tanda-tanda kesan penyembuhan Kesan Penyembuhan #1: Sakit Kepala Yang Melampau Ini menunjukkan badan mempunyai tekanan darah tinggi, tubuh sedang mengalami proses menyahtoksin. Kesan Penyembuhan #2:… Read More »

Kesan Sampingan dan Masalah Produk Shaklee

By | 11 April 2014

Artikel ini akan membantu anda mengetahui masalah atau kesan sampingan yang ada pada produk dan lain-lain soalan yang boleh membantu anda1. Isu halalMencari yang halal adalah wajib bagi umat Islam. Menyedari hakikat inilah Shaklee telah mendapat pengesahan halal dari badan pensijilan halal diiktiraf oleh JAKIM Malaysia. Baca sini untuk isu halal Shaklee.Majoriti produk Shaklee adalah daripada sumber tumbuhan.… Read More »

Bagaimana Menangani Healing Crisis

By | 12 February 2014

Hari ini ingin saya kongsikan pengalaman seorang doktor perubatan. Suaminya mengidap migrain teruk dan ibunya penghidap gastrik. Fokus utama saya ingin bawakan ialah tentang bagaimana ubat-ubatan boleh bertindak kepada tubuh anda dan bagaimana suplemen boleh membantu. Menurut Dr Shaklee sendiri ““Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan.. tetapi kita adalah dalam dua bidang yg berasingan. Mereka dilatih untuk merawat penyakit,… Read More »

Apa tu Healing Crisis?

By | 3 August 2013

Ada yang mengeluh, malah marah-marah bila makan supplemen Shaklee bukannya nak sihat sebaliknya sakit pulak yang menimpa-nimpa. Dah tu sampai berbulan-bulan. Ada yang amek untuk detoks toksin tu, bukan kata berketul malah bertan-tan jerawat keluar bertempek kat kulit muka tu. Kata detoks toksin, takkan lah jerawat pulak yang muncul? Sebenarnya, dah detoks toksin la tu. Jerawat dah mengeluarkan… Read More »