Call nowWhatsapp

Tag Archives: detox shaklee

Kisah JomDetox – Part 1

Turunkan 20kg dalam masa 5 bulan

Ringkas sahaja posting saya hari ni. Jom saksikan video berikut. Bagaimana proses transformation peserta detox kami. Ada bersiri tau. Nanti saya share lagi. Anda Berminat? Sertai Jom Detox Sekarang! Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetox, boleh wasap […]

5 Sebab Detox Shaklee-GLC Lebih Baik Berbanding Program Lama

Detox Shaklee Dulu dan Sekarang

Program detox Shaklee sebenarnya bukan program baru. Kali pertama ia telah diperkenalkan pada tahun 2016, saya pun adalah salah seorang peserta pilot program itu. Ramai orang cakap dengan saya, kalau detox Shaklee, taknak la join. Sebab mereka merujuk kepada program lama yang saya sendiri amat arif. Boleh baca banyak kisah program Detox Shaklee yang pernah […]

13 Sebab Anda Gagal Kuruskan Badan

Detox hati untuk turunkan berat badan

1. Jadual Tidur Yang Tak Mencukupi Tidur terlalu banyak (9 jam dan lebih) atau terlalu sedikit – kurang dari 5 jam malam – boleh dikaitkan dengan kenaikan berat badan. Kedua-duanya boleh menjejaskan cara badan anda membuat hormon yang mengawal selera makan dan kelaparan anda. Tidur akan efek hormon kita. Nanti saya tulis berkenaan ini dalam […]

Detox Dengan Vivix Bantu Bakar Sel Lemak, Mudahkan Kuruskan Badan

vivix kuruskan badan

Mulakan langkah baharu dan dapatkan kelebihan detoksifikasi daripada sistem penghadaman yang sihat, tampilkan kulit yang sihat berseri, tubuh yang mantap dan cantik. Diperbuat daripada adunan sinergi herba lembut dan nutrien lain, set ini membantu untuk menyokong proses detoksifikasi harian anda secara semula jadi harian. Mengapa Perlu Detox? Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari […]

7 Perkara Penting Untuk Turunkan Berat Badan

Saya komited untuk lebih berjaya di tahun 2019

Dalam kita ghairah turunkan berat badan, target kita sepatutnya bukan sekadar turunkan berat, tapi patut perbaiki habit berikut. Tingkatkan tenaga Tidur berkualiti Stress lebih baik Mengurangkan craving Penghadaman lebih baik Mengurangkan inflamasi Mengurangkan saiz pinggang (saiz pinggang berlebihan menunjukkan kadar lemak berlebihan) Setuju? Bagi yang nak sertai saya di program #JomDetox, boleh wasap saya ya. […]

Turun 20kg Dalam Masa 5 Bulan

Turunkan 20kg dalam masa 5 bulan

Lama betul saya tak update blog. Memang sibuk juga sebulan 2 ni, langsung tak sempat nak jengah blog. Apa khabar semua? Post saya hari ni tak panjang, cuma sekadar mahu update diri saya yang ramai yang tahu saya buat projek #JomDetox untuk sihat dan kuruskan badan. Jadi apa update saya? Turun 20kg dalam masa 5 […]

Detox Membantu Menyingkirkan Logam Berat

Detox membantu menyingkirkan toksin logam berat

Adakah anda mengalami masalah kesihatan kronik dan masih belum menjumpai jawapan yang anda cari? Ada banyak perkara mungkin anda telah lakukan untuk mendapatkan kesihatan lebih baik, contohnya: Diet secara organik Senaman Suplemen harian Tapi kenapa simptom atau gejala penyakit anda masih berterusan? Kerap letih Sakit kepala atau migrain Sakit sendi Kelesuan Keradangan Insomnia Daya ingatan […]

Hilangkan Craving Makanan Manis Dalam 7 Hari

Hilangkan Craving Makanan Manis Dalam 7 Hari

Rakyat Malaysia ini kreatif kan, dari segi makanan maksud saya. Banyak sangat makanan kita samada yang tradisional mahupun moden atau hipster, memang kaya dengan manis. Contoh la kan Makanan Tradisional: nekbat, telur itik (sejenis kuih kelantan), kuih bakar, seri muka, dll. Makanan moden: kek, pastri Makanan hipster pula adalah jaguh dalam semua makanan manis. Mana […]

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee Kita pernah dengar beberapa pemimpin dunia menjalankan rawatan cuci darah untuk mengekalkan kesihatan mereka dan untuk kelihatan sentiasa segar dan bertenaga. Rawatan cuci (detox) darah ialah proses mencuci darah daripada segala toksin yang mencemarkan darah kita. Darah yang penuh toksin akan menyebabkan nutrien dalam darah tidak dapat disalurkan ke seluruh […]

Diet Rendah Karbohidrat vs Diet Seimbang

Diet Rendah Karbohidrat vs Diet Seimbang

Ada beberapa orang yang bertanya saya sekiranya hendak amalkan diet tanpa karbohidrat, adakah berkesan dan apa pandangan saya. Amboi dah macam diet konsultant pulak saya ni. Baru loss berapa kg je ni. Ok terima kasih kepada yang bertanya. Saya cuba sediakan di sini beberapa fakta yang anda perlu tahu berkenaan diet rendah karbohidrat, tinggi protein. […]