Tag Archives: detox shaklee

Detox Membantu Menyingkirkan Logam Berat

By | 18 November 2016

Adakah anda mengalami masalah kesihatan kronik dan masih belum menjumpai jawapan yang anda cari? Ada banyak perkara mungkin anda telah lakukan untuk mendapatkan kesihatan lebih baik, contohnya: Diet secara organik Senaman Suplemen harian Tapi kenapa simptom atau gejala penyakit anda masih berterusan? Kerap letih Sakit kepala atau migrain Sakit sendi Kelesuan Keradangan Insomnia Daya ingatan lemah Mudah mendapat… Read More »

Hilangkan Craving Makanan Manis Dalam 7 Hari

By | 23 September 2016

Rakyat Malaysia ini kreatif kan, dari segi makanan maksud saya. Banyak sangat makanan kita samada yang tradisional mahupun moden atau hipster, memang kaya dengan manis. Contoh la kan Makanan Tradisional: nekbat, telur itik (sejenis kuih kelantan), kuih bakar, seri muka, dll. Makanan moden: kek, pastri Makanan hipster pula adalah jaguh dalam semua makanan manis. Mana taknya, boleh buat… Read More »

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

By | 22 August 2016

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee Kita pernah dengar beberapa pemimpin dunia menjalankan rawatan cuci darah untuk mengekalkan kesihatan mereka dan untuk kelihatan sentiasa segar dan bertenaga. Rawatan cuci (detox) darah ialah proses mencuci darah daripada segala toksin yang mencemarkan darah kita. Darah yang penuh toksin akan menyebabkan nutrien dalam darah tidak dapat disalurkan ke seluruh badan dengan baik.… Read More »

Diet Rendah Karbohidrat vs Diet Seimbang

By | 17 August 2016

Ada beberapa orang yang bertanya saya sekiranya hendak amalkan diet tanpa karbohidrat, adakah berkesan dan apa pandangan saya. Amboi dah macam diet konsultant pulak saya ni. Baru loss berapa kg je ni. Ok terima kasih kepada yang bertanya. Saya cuba sediakan di sini beberapa fakta yang anda perlu tahu berkenaan diet rendah karbohidrat, tinggi protein. Apakah diet rendah… Read More »

Fungsi Pelbagai Jenis Detox Ke Atas Tubuh

By | 11 August 2016

Sebelum ini saya ada tuliskan posting berkenaan pelbagai toksin yang ada dalam tubuh kita. Tapi ada juga yang bertanya berkenaan jenis-jenis detox yang saya pun kurang mahir juga. Namun, sebab anda, saya study jugalah berkenaan jenis-jenis detox ni. Dan juga fungsinya ke atas tubuh kita. Jenis-jenis Detox Antara yang saya google, antara jenis-jenis detox yang ada dalam dunia:… Read More »

Berat Maintain Walaupun Raya

By | 5 August 2016

Sebelum ni ada kan saya maklumkan tim #JomDetox ada buat program untuk detox raya. Almaklumlah raya makan macam-macam segala contohnya rendang, ketupat, lemang di samping hadiri berpuluh-puluh majlis raya di sana-sini. Haruslah berat badan itu naik dup dup dup kan. Kalau sayalah bagi tahun-tahun lepas dan sebelum-sebelum, berat badan memang wajib turun masa puasa tu. Contohnya turun 3kg.… Read More »

Maklumat Program MummyDetox

By | 13 May 2016

Maklumat Program MummyDetox Assalamualaikum, Terima kasih kerana menziarahi blog MummyDetox powered by Vitamin-Cerdik dan Shaklee. Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah jua. Program MummyDetox Sejak kebelakangan, ramai yang bertanya saya berkenaan program MummyDetox yang dianjurkan Empayar Anah and Friends. Apakah Program MummyDetox Program MummyDetox adalah satu program detox badan yang… Read More »