Tag Archives: cara turunkan kolestrol

Suplemen Fitosterol vs Makanan

By | 11 August 2014

Saya ada kenal seseorang ni rapat dengan keluarga kami, umur sebaya saya 30an, bukan akhir 30an. Masalah dia kolestrol tinggi. Drive KL ke Kuantan pun dah rasa letih. Baru 30an.Kolestrol tinggi tak mengenal usia, ada yang 20an pun memang ada kolestrol tinggi. Benarkah pengambilan suplemen fitosterol lebih berkesan berbanding pemakanan sihat?Sebelum itu, mari kita lihat apakah kolestrol dan manfaatnya… Read More »

Kawal Kolestrol Dengan Shaklee

By | 23 July 2014

Tahukah anda serangan jantung dan strok merupakan dua masalah kesihatan yang dilaporkan semakin tinggi dan berpunca daripada kolestrol tinggi? Ia merupakan ancaman kepada kesihatan anda. Masalah kolestrol tinggi ni adalah atas faktor keturunan, diet pemakanan dan gaya hidup seseorang. 6 juta rakyat Malaysia menghidap kolestrol tinggi Jenis-jenis Kolestrol   Faktor Kolestrol Tinggi   1. Keturunan Kalau ada di… Read More »

Cara Menurunkan Kolestrol di Hari Raya

By | 9 July 2014

Dah nak raya tak lama lagi ni, mesti ramai di kalangan kita sedang sibuk buat persiapan. Sambil-sambil tu jemput baca sekejap posting saya kali ni berkenaan cara kurangkan kolestrol. Bahaya Ke Kolestrol Ni? Uish.. mesti la bahaya. Penyakit kolestrol ni adalah situasi di mana kadar kolestrol dalam badan kita melebihi kadar normal. Bila ia dah melebihi kadar normal,… Read More »