Call nowWhatsapp

Tag Archives: cara bisnes shaklee

2019 Tahun Bisnes Berkembang

Saya komited untuk lebih berjaya di tahun 2019

Alhamdulillah dah seminggu kita di bulan Januari, di tahun baru 2019. Anak-anak pun dah selesa ke sekolah. Urusan bisnes berjalan sebagaimana yang kita mahukan. Entry kali ini saya ingin buat sorotan tentang bagaimana saya bina legasi bisnes saya, MAF Empire yang semakin maju sekarang. Segalanya bermula dengan impian Ya, betul. Segalanya bermula dengan impian. Saya […]

Cara Bisnes Shaklee Dengan Produk Murah

jom shaklee promo keahlian shaklee

Saya tahu ramai juga yang risau nak buat bisnes Shaklee sebab harga produk kebanyakannya mahal-mahal. Saya tak naklah sembang bab mahal, berbaloi, kualiti semua tu. Sebab saya tahu, memang ramai yang kurang mampu dan ramai juga yang kurang cakna bab kesihatan. Jadi walaupun harga produk beliau mampu beli, tapi sebab tak cakna hal kesihatan, vitamin […]

Road To Master Coordinator: Kini Bergelar Senior Coordinator

Be my next Super Star

Pejam celik pejam celik, sudah 7 tahun saya bertapak dalam bisnes Shaklee. Sepanjang 7 tahun mesti banyak cabaran dan ujian, namun saya pilih untuk terus bertahan. Untuk menjadi Master Coordinator atau rank tertinggi dalam Shaklee, mesti rasa dulu rank-rank lain. Rank-rank dalam Shaklee ada 7: Supervisor – saya dapat pada tahun 2014 Senior Supervisor – […]

Buat Duit Kepuk-kepuk Dengan Blog

buat duit dari blog

Blog boleh buat duit! Pengalaman saya selama 6 tahun bisnes Shaklee blog adalah medium utama bisnes. Bagi orang yang pemalu macam saya disamping sibuk dengan urusan harian, blog lah jadi talian hayat dan permulaan bisnes. Sebenarnya ramai orang pandai berblog. Biasanya mereka bermula dengan hobi dan suka menulis, dari hobi blog boleh dijadikan pendapatan pasif […]

Tahniah Supervisor Baru Shaklee!

Hari ini dah hari ke empat bulan Oktober 2017, maknanya sudah 4 hari berakhir debaran closing September 2017. Syukur alhamdulillah, kerana pada September itu bermakna saya sudah memiliki 5 orang supervisor! Apabila berjaya membina leader dalam kumpulan kita, ia satu kejayaan besar pada kita, terutama saya. Saya naik supervisor sejak tahun 2014, bila supervisor kita […]

Cara Bisnes Shaklee Sampai Berjaya

cara bisnes shaklee sampai jadi

Sedar tak sedar dah 5 tahun saya buat bisnes Shaklee. Ianya bermula sebagai bisnes part time, tapi akhirnya sekarang sudah jadi bisnes sepenuh masa sebagai perniagaan dari rumah yang menguntungkan. Memang bukan mudah sebenarnya, kalau ikutkan sebagai bisnes part time atau bisnes dari rumah sekalipun, kedua-duanya ada cabaran. Dan walaupun dengan cabaran itu, kita masih […]

Pengalaman Penggambaran Untuk Bisnes

Bergambar dengan Starter kit Shaklee terbaru

Pengalaman Fotoshoot Untuk Bisnes Baru-baru ini saya berpeluang mendapat pengalaman baru, iaitu sesi fotoshoot untuk bisnes. Macam tak percaya kena buat ini, maklumlah saya sebenarnya seorang yang pemalu juga. Sebelum itu, Shaklee ada minta gambar profile bisnes saya. Tapi sebab terlalu tergesa-gesa maka saya bergambar di studio biasa sahaja bersama suami. Untuk penggambaran white studio […]