Tag Archives: buasir

Herblax Kempiskan Perut, Sembelit, Buasir dan Gout

By | 10 May 2014

Tahukah anda ramai penghidap sembelit, buasir, gout, masalah perut buncit di kalangan kita? Ha.. jangan tak tahu, ramai yang mendiamkan diri sebab masalah itu cukup memalukan. Betul tak? Anda yang sedang baca ini pun mungkin menghadapi situasi tersebut.Sembelit, asyik meneran?Buasir? Aduh sakit tu, sampai berdarah tauGout, aisy, nak jalan pun azab je rasa Perut buncit? Bukan wanita sahaja,… Read More »

Testimoni Ostematrix – Elak Senggugut / PMS

By | 10 April 2014

Tengahari tadi ada bersembang dengan seorang rakan saya. Beliau bertanya tentang Ostematrix. Saya ceritalah serba sedikit. Salah satu yang saya ceritakan adalah bagaimana Ostematrix berupaya membantu masalah senggugut / PMS dan period pain. Pernah selama sebulan saya tinggalkan Ostematrix, bukan disengajakan tetapi dilengahkan untuk ambil stok. Diam tak diam masuk sebulan dah. Akibatnya bulan itu saya alami senggugut… Read More »

Siapa Perlukan Ostematrix

By | 6 April 2014

Saya tergolong dalam golongan yang kurang minum susu, sejak kecil lagi. Kalau minum pun tak boleh nak komited, sekejap minum, sekejap tak. Jadi saya memang yakin saya mengalami masalah kekurangan kalsium (ini dululah).Alhamdulillah sejak bertemu dengan kalsium dalam bentuk kapsul, memang macam “a blessing in disguise”. Maklumlah saya berpendapat ini akan menyelesaikan masalah tak suka susu saya tu.… Read More »

Pulih Buasir Dengan Ostematrix

By | 4 April 2014

Tentu ramai di kalangan kita memang menderita dengan buasir. Ini terutamanya bagi wanita, juga wanita hamil tidak terkecuali.Jika ibu mengandung mengalami buasir, memang kemungkinan tinggi untuk melalui bersalin secara pembedahan. Bagaimana mengatasi masalah ini? Ibu mengandung lagilah berisiko, tak boleh sebarangan makan ubat. Jadi sebenarnya Ostematrix memang termasuk dalam set ibu hamil. Sebab disamping mencegah buasir dan sembelit, ia… Read More »