Tag Archives: berat badan

Alhamdulillah berat turun 5kg in 2 weeks!

By | 9 May 2014

Anda mengalami masalah berat badan? Masalah berat badan berlebihan boleh meningkatkan risiko penyakit kronik seperti sakit jantung, kolestrol tinggi, darah tinggi, kencing manis, masalah buah pinggang, masalah kesuburan dan macam-macam lagi. Kita menurunkan berat badan bukan sahaja untuk cantik, tetapi untuk sihat dan cergas. Nak berlari pun boleh, kerja lebih aktif kan jika berat badan ideal. Dan menurunkan… Read More »

Menangani Masalah Anak Kurang Selera Makan

By | 6 May 2014

Semalam Alhamdulillah saya telah COD Mealshake kepada anak saudara kawan saya di sekitar USJ. Kata nenek budak tu cucunya picky eater, nak lebih teruk ulser penuh kat dalam mulutnya. Kesiannya saya dengar, kalau saya kena ulser walaupun satu pun memang teruk rasa. Inikan pula kanak-kanak.Anak kedua saya last year lagi doktor memang kata kurang berat badan. Memang kalau… Read More »