Tag Archives: baby

Tips Baby Batuk Selesema

By | 7 May 2014

Lately cuaca tak menentu dengan panas yang amat panas. My second son, Faiz pun dah batuk + selesema. Selesema tu mmg macam dah jadi rutin biasa dia, sbb dia amat gemar minum air (dari cawan) tonggang sampai air masuk hidung.  Batuk pula, baru 2x yang dia kena. First dulu time dia dlm 10 months. Bagaimanapun kali ni batuk… Read More »

Anda masih menyusu tapi perlu outstation? Baca tips di sini

By | 22 April 2014

Menyusukan anak bagi ibu bekerja mungkin agak terhad, lebih-lebih lagi jika ibu mempunyai jadual bekerja yang tidak tetap, atau jadual yang senantiasa padat. Misalnya ibu yang bekerja shift, yang selalu stand-by, kerja di kaunter, dan sebagainya. Tak lupa juga ibu yang selalu travel. Tidak boleh menyalahkan mereka jika mereka memilih susu formula, di samping memberi susu badan di waktu… Read More »

Toksin dan Racun Di Dalam Produk Barangan Bayi

By | 9 February 2013

Toksin dan Racun Di Dalam Produk Barangan Bayi Sejak mengandung anak pertama hingga kini saya memang rajin menggoogle produk selamat untuk bayi. Bukan tak percaya pada kaedah yang orang tua kendalikan selama ni, tapi sebab zaman dah berubah. Sebab apa: 1. Cara pemakanan kita telah berubah sejak 20 tahun yang lalu berbanding 100 tahun terdahulu. Kebanyakan perubahan ini… Read More »

Tips Memilih Minyak Ikan Terbaik

By | 1 February 2013

Ramai yang memang dah tahu kebaikan memakan minyak ikan. Dan produk minyak ikan juga banyak sangat di pasaran. Sekurang-kurangnya kebaikan minyak ikan adalah: Fights inflammation[3] Boosts cognitive function[4] Strengthens and protects the heart[5] Supports optimal cholesterol ratios[6] Promotes youthful skin and shiny hair[7] Supports healthy vision[8] Improves mood balance[9] Promotes weight loss[10] Bagaimanapun jika tersilap memilih minyak ikan… Read More »