Call nowWhatsapp

Suplemen Untuk Lebih Sihat, Kurus dan Cantik

Posting ini memanglah boleh dianggapkan masuk bakul angkat sendiri. Ha, mestilah angkat sendiri kan, takkan hendak suruh orang pulak.

Saya hendak kongsikan dengan anda tentang saya. Dulu saya anti suplemen, sekarang saya suka suplemen, lebih-lebih lagi Shaklee.

Saya pada 2010 vs pada 2015
Saya pada 2010 vs pada 2015

Sebab apa?

Dulu saya kurang sihat, sekarang saya lebih sihat

Kalau tengok gambar di atas pun sudah nampak dari wajah, nampak wajah kurang sihat pada tahun 2010.

Batuk

Dulu saya selalu batuk, setiap bulan batuk sampai setahun lamanya jadi begitu.

Sampailah ada kawan saya tegur untuk saya jaga kesihatan, sebab anak saya masa itu baru seorang dan baru umur 2 tahun. Insaf dengar tu, jadi saya pun ambil langkah untuk rawati sakit saya, masa itu saya ambil HPA.

Memang sihatlah lepas seminggu dua amalkan. Tetapi lepas sudah sihat, saya mengandung pula lepas setahun daripada itu. Selepas bersalin anak kedua, saya terus amalkan set berpantang dan menyusu Shaklee.

Nak katanya batuk saya ada juga datang tapi tidak lama, lepas seminggu dah baik.

Diabetes / kencing manis

Dulu saya ada GDM masa mengandung anak pertama dan kedua. Jadi bila ada GDM doktor kata tinggi risikonya untuk saya dapat diabetes / kencing manis semasa berumur atas 40an nanti. Jadi memanglah pulun saya ambil suplemen untuk elakkan ini.

Semasa mengandung anak ketiga, alhamdulillah tiada lagi GDM. Hasil medical checkup 3 bulan lalu juga menunjukkan kesihatan saya yang baik.

Penyusuan Berjaya

Ketiga-tiga anak saya menyusu badan dengan 2 orang saya berjaya menyusu sehingga usia mereka 2 tahun. To be exact yang sulung berhenti menyusu pada umur 3 tahun lebih manakala anak no 2 pada umur 2 tahun.

Walaupun suplemen memang membantu penyusuan ibu berjaya, konsep asas penyusuan iaitu demand vs supply memang perlu diutamakan. Kalau tanpa demand vs supply, makanlah suplemen paling mahal di dunia pun tetap susu tidak banyak.

Selain berjaya menyusu selama 2 tahun, suplemen Shaklee membantu saya meningkatkan kualiti susu ibu supaya anak-anak lebih sihat.

Berat Badan Berlebihan

Tengok gambar itu, anda sudah tahu saya mengalami berat badan berlebihan. Masa 2010 tu berat saya adalah 85kg rasanya. Saya ini memang sejak kecil lagi body gebu camtu. Hanya 2 kali seumur hidup saya ni boleh dikategorikan kurus.

Pertamanya sebelum kahwin (bukan kurus sebab hendak kahwin pun tapi sebab memang kurang makan), dan keduanya sebelum mengandung anak kedua (kurus sebab hendak mengandung).

Lepas bersalin anak ketiga tahun ini, saya pulun menguruskan badan. Sebelum ini sepanjang saya ambil Shaklee memang tiada dalam agenda saya untuk kurus. Tapi sebab saya hendak makin sihat dan kelihatan cantik, maka saya pulunlah kuruskan badan.

Alhamdulillah tidak efek pun pada susu, tapi berjaya turun berkilo-kilo!

Kulit Muka

Tengoklah perbezaan itu ya, tanpa suplemen pada 2010 vs dengan suplemen Shaklee pada 2015 kulit saya ketara bezanya. Lebih anjal, halus, kurang berminyak, seriously saya suka dengan saya sekarang.

Testimoni kulit saya dulu dan sekarang
Testimoni kulit saya dulu dan sekarang

Dada berdebar

Saya ada juga sekali sekala rasa dada berdebar, dululah. Memang risaulah, ada sakit jantung ke? Saya rasa ini disebabkan oleh tahap visceral fat saya masih tinggi. Ini salah satu sebab saya hendak kuruskan lagi badan supaya tahap visceral fat saya semakin baik.

Kerja menaik taraf kesihatan bukan perkara mudah dan cepat, ia mengambil masa dengan konsisten, sabar dan yakin. Owh juga dengan produk yang betul insyAllah boleh capai kesihatan yang terbaik.

Ayuh, tiru macam saya!

Berminat untuk dapatkan produk Shaklee? Ayuh hubungi saya sekarang!

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

20 thoughts on “Suplemen Untuk Lebih Sihat, Kurus dan Cantik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge