Shaklee Youth Skincare Harga dan Review

By | 14 February 2018

Diam tak diam dah nak masuk seminggu Youth Shaklee diperkenalkan kepada kita di Malaysia.

Jadi artikel ni lebih kepada review dan harga Youth Skincare. Tentu korang sendiri teruja nak ambil tahu kan.

Review Youth Shaklee Skincare

Di bawah adalah antara review yang diperolehi oleh pengguna Youth skincare.

Ada yang lebih sebulan pakai. Ini disebabkan Shaklee ada bagi tester kepada sid terpilih untuk digunakan terlebih dahulu sebelum ia dijual kepada orang awam. Jadi semua maklumat dibawah adalah daripada pengguna negara kita.

  • Hampir 100% Pengguna Youth Shaklee Skincare mendapat kesan positif
  • Untuk Masalah Jerawat DI Wajah Remaja, Jerawat Pasir, Jerawat Batu, perubahan dilihat seawal 7 hari penggunaan.
  • Untuk Masalah Kedutan di dahi (wrinkles) perubahan iaitu garis halus kedut hilang dalam masa 30 hari.
  • Untuk masalah Jerawat di wajah matang (maksudnya yang dah tua pun berjerawat) dan kulit berminyak, perubahan ketara dilihat selepas 30 hari Penggunaan Youth SHAKLEE
  • Untuk Masalah Kulit Jeragat Tompok / Hyperpigmentation / Kulit Berjeragat, kesan jeragat pudar kelihatan seawal 60 hari penggunaan.
  • Untuk masalah garisan halus di mata / kedutan di mata, kesan garisan / kedutan mulai hilang kelihatan seawal 30 hari.

.

Tengok gambar di bawah memang sangat ketara perubahan.

1. Kulit jerawat dan berminyak. Perubahan selepas 3 hari.

Dalam 3 hari kulit semakin cantik dengan Youth

Dalam 3 hari kulit semakin cantik dengan Youth

.

2. Kulit breakout. Banyak parut, blackhead dan whitehead. Sekali dengan blackhead dan whitehead hilang terus.

Kulit breakout pun dah elok dengan Youth

Kulit breakout pun dah elok dengan Youth

.

3. Jerawat teruk? Kulit breakout? Takde masalah gunakan Youth

Testimoni jerawat teruk dengan Youth skincare

Testimoni jerawat teruk dengan Youth skincare

.

4. Lubang parut dalam pun jadi licin korang dengan Youth.

Testimoni parut youth shaklee

Parut dalam atau parut biasa pun boleh dipulihkan dengam youth

.

5. Masalah jeragat pun tiada lagi selepas mengenakan Youth. Eyebag pun hilang.

Testimoni youth shaklee jeragat

Pulihkan jeragat dengan Youth SHaklee

.

6. Beliau ni ada jeragat sejak 10 tahun lepas. Jadi trademark dah jeragat dia. Buat macam-macam. Sangat rasa rendah diri katanya. Pakai Youth kejap je jeragat dah pudar jadinya. 25 hari sahaja.

Jeragat hilang dengan youth shaklee

Jeragat hilang dengan youth sHaklee

7. Pun masalah jeragat. Hilang dalam masa 28 hari sahaja.

Testimoni youth skincare jeragat

Jeragat hilang dengan youth skincare

.

8. Kulit kusam, berminyak dan jerawat. Alhamdulilah banyak perubahan positif selepas guna Youth. Kulit lebih berseri, jerawat pun malu-malu nak muncul.

Testimoni youth shaklee kulit kusam dan jerawat

Kulit lebih berseri, tanpa jerawat dengan youth shaklee

.

Harga Shaklee Youth Skincare

Terdapat 6 produk utama di dalam set penjagaan kulit Youth ni iaitu:

  • Luminous Gel Oil Cleanser sebagai pencuci muka.
  • Perfecting Skin Toner sebagai toner.
  • Youth Activating Serum sebagai serum.
  • Age Defense Moisturiser SPF50 sebagai pelembap & sunblock.
  • Advanced Renewal Night Cream sebagai krim malam.
  • Radiance C + E sebagai pencerah dan pemudar garisan penuaan.

.

Kena ambik semua ke? Ramai yang bertanya begini. Boleh je beli ikut keperluan kulit korang.

Ada set yang disyorkan. Set yang disyorkan seperti berikut:

1. Starter set

Set permulaan terdiri daripada:

  • LUMINOUS GEL OIL CLEANSER– Membersih, menghalus dan menyediakan kulit anda secara lembut untuk wajah yang lebih berseri.
  • PERFECTING SKIN TONER– Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit anda.
  • AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50 – Melindungi, menyuburkan dan melembapkan kulit serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.
  • ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit tampak lebih muda, halus dan berseri.

.

Harga starter set shaklee youth skincare

Harga starter set shaklee youth skincare

.

2. Set rawatan intensif dan pemulihan

Set ini mempunyai 6 produk, tambahan 2 produk daripada starter set. Set ini terdiri daripada:

  • YOUTH ACTIVATING SERUM– Menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.
  • RADIANCE C+E– Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa anda tidur. Campuran botanical khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

.

Harga set intensif dan rawatan shaklee youth skincare

Harga set intensif dan rawatan shaklee youth skincare

Istimewa Mac 2018, bagi sesiapa yang membeli set intensif ini akan mendapat Youth Radiant C & E yang bernilai rm400.15.

Ada harga asing-asing tak?

Ada. Tapi penjualan produk Youth secara berasingan hanya disediakan bermula Mei 2018 nanti.

Harga produk Youth Skincare:

1. Cleanser

Luminuois oil gel cleanser

Luminuois oil gel cleanser

.

2. Toner

Perfecting skin toner

Perfecting skin toner

.

3. Moisturiser SPF 50

Age defense mineral moisturiser SPF 50

Age defense mineral moisturiser SPF 50

.

4. Serum

Youth activating serum

Youth activating serum

5. Night cream

Advanced renewal night cream - light

Advanced renewal night cream – light

.

6. Radiant c + e

Radiance c + e

Radiance c + e

.
Katalah korang nak 1 je produk. Yang mana paling penting?

Paling penting adalah Age Defense Moisturiser SPF50 yang berfungsi sebagai pelembap dan sunblock.

.

Negara kita panas kan, matahari akan banyak merosakkan kulit kita. Jadi nasihat saintis adalah, kalau nak pakai 1 saya sahaja pastikan ambil moisturiser ini.

Memang untung siapa dapat beli masa launching ni sebab dapat harga promosi. Ramai pakat berebut beli.

Kalau korang tercari-cari skin care yg betul-betul selamat dan berkesan, you should try Youth first 😊😊.

Paling penting Youth ni:

  • Bebas 1500 bahan Kimia
  • Melalui penyelidikan selama 8 tahun
  • Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa.
  • Terbukti secara klinikal meremajakan kulit 10 tahun lebih muda.

.

Ayuh dapatkan Youth Skincare by Shaklee hari ini!

.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Shaklee Gombak

4 thoughts on “Shaklee Youth Skincare Harga dan Review

    1. Raihanah Ahmad Post author

      Alhamdulillah tak sabar nak cuba kan

      Reply

Leave a Reply to Raihanah Ahmad Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge