Shaklee Conference 2014

By | 17 August 2014

Sebelum ni saya ada juga menulis tentang Shaklee Conference dan pelancongan di United States. Kali ini saya ingin berkongsi antara program menarik yang mereka hadiri.

Shaklee Conference 2014


Dalam conference ini Mr Barnett memaklumkan Shaklee melaburkan sebanyak RM250 juta hanya untuk kerja-kerja Research & Development (R&D), kajian dan pengujian. Maknanya Shaklee mengambil berat hal kualiti dan keberkesanan. Jadi anda tidak perlu bimbang dengan Shaklee, melalui piagamnnya pun ia menyatakan telah komited dengan produk yang selamat, semulajadi dan berkesan.





Peruntukan USD250 juta untuk R&D dan kajian
Peruntukan USD250 juta untuk R&D dan kajian
Kerana sejumlah ini diperuntukkan setiap tahun untuk Shaklee jalankan UJIAN KLINIKAL (kalo tak faham apa tu ujian klinikal, tanya doktor atau pharmacyst) & ujian2 lain..
Mana ada produk lain yg laburkan sejumlah ini untuk ujian yang tak wajib buat pun ke atas supplement? Tapi Shaklee tetap buat jugak untuk pastikan produknya benar2 selamat dan berkesan.

Wakil Malaysia juga diberi peluang naik ke pentas untuk memberikan ucapan ringkas, hebat tak mereka ni?

Shaklee Conference 2014 Wakil Malaysia Beri Ucapan Ringkas
Shaklee Conference 2014 Wakil Malaysia Beri Ucapan Ringkas


Nama Malaysia bergema di Shaklee Conference ini, recognition antarabangsa buat legasi Jutawan Muslimah di bawah naungan Cery Mamafaiz. Hebatkan.

Shaklee Conference 2014 Special Recognition to Legasi Jutawan Muslimah
Shaklee Conference 2014 Special Recognition to Legasi Jutawan Muslimah

PM Cery bersama Mr Barnett
PM Cery bersama Mr Barnett


Makan Malam “Black Tie”

Tak tahulah apa sebab namanya Black Tie, mungkin sebab tema pakaian. Bagi wakil Muslim, hidangan Muslim disediakan kepada mereka. Enjoy.

Makan Malam Black Tie
Makan Malam Black Tie



Special Session With Mr Roger Barnett

Sesi ni sebenarnya asalnya tiada dalam itinerary. Tapi dimohon last minit untuk mendapatkan penjelasan berkenaan pembabitan Mr Barnett dalam Ellie Wesel Foundation. Beliau menjelaskan beliau tidak terlibat dengan mana-mana konflik antarabangsa termasuk Palestin-Zi0nis. 

Special Session Isu Gaza
Special Session Isu Gaza



Anda boleh baca di artikel Perlukah Boikot Shaklee sebab saya dah kemaskini di situ.

Secara kesimpulan berkenaan isu ini, saya sendiri mengambil pendirian Shaklee boleh dimanfaatkan untuk kesihatan dan bisnes kita. InsyaAllah setakat ini ia tiada kaitan dengan regim Zi0nis. Bagaimanapun bagi anda yang was-was, eloklah istikharah itu lebih baik.

Lawatan ke Disneyland

Wah teruja dapat lawatan ke Disneyland, free pulak tu. 

Lawatan Percuma Ke Disneyland Tajaan Shaklee
Lawatan Percuma Ke Disneyland Tajaan Shaklee


Special Session: Breastfeeding Moms

Agaknya breastfeeding moms paling ramai pengguna Shaklee, sampai diadakan sesi untuk wakil Malaysia berkongsi pengalaman mereka dengan wakil negara luar.

Session Breastfeeding bersama wakil luar negara
Session Breastfeeding bersama wakil luar negara


Special Session: US Astronaut

Ya, special session ini diadakan untuk memaklumkan kita Shaklee menaja bagi program angkasawan mereka. Itu di US.

Team Malaysia bersama Angkasawan US dan keluarga Mr Barnett
Team Malaysia bersama Angkasawan US dan keluarga Mr Barnett



Di Malaysia baru-baru ini, Shaklee Malaysia telah menaja StarWalk Penang 2014

Shaklee taja StarWalk Penang 2014
Shaklee taja StarWalk Penang 2014



Saya rasa cukup setakat ini saya update saya. Nanti ada lagi saya post sini. Kesimpulannya peluang banyak sangat untuk anda berjaya, ia antara nak atau taknak sahaja. Apakah pilihan anda?

Saya akan terus bersama Shaklee, insyaAllah.

Anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919 
SID: 864679

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge