Set Kulit Cantik Shaklee Terlajak Laris: Rahsia Kulit Gebu, Cantik Berseri

By | 27 May 2014

Set Kulit Cantik Shaklee Terlajak Laris: Rahsia Kulit Gebu, Cantik Berseri


Posting saya hari ini untuk memperkenalkan Set Kulit Cantik Shaklee pada anda yang alami masalah kulit bertahun-tahun. Anda inginkan kulit gebu, cantik dan berseri? Anda perlu baca posting ini sehingga habis.

Saya tahu ramai yang mengalami ini. Sejak usia remaja bila berlaku perubahan hormon, memang akan berlaku masalah kulit, wanita atau lelaki sama-sama alaminya. Customer saya pun memang terdiri daripada lelaki dan perempuan. Jadi bagaimana nak dapatkan kulit cantik?


Ketahui jenis kulit anda: Langkah ke arah kulit cantik berseri


Sebelum tu, anda boleh ketahui jenis kulit anda. Daripada webmd, What’s Your Skin Type menjelaskan kepada anda beberapa jenis kulit dan bagaimana anda ingin dapat mengenalpastinya dan ini membantu anda untuk mendapatkan kulit cantik, gebu dan cantik berseri.

Banyak masalah kulit berlaku, contohnya

1. Jerawat2. Jeragat3. Ekzema – juga merupakan salah satu masalah kulit4. Tona Tidak Sekata5. Kulit Kusam6. Kulit Berparut


Anda boleh senaraikan banyak lagi masalah kulit anda. Soalnya, bagaimana anda ingin menyelesaikannya? Masalah kulit boleh jadi bertahun-tahun, saya pun pernah alaminya. Memang sampai jumpa pakar dermatologi. Duit habis beribu-ribu tapi masalah tak selesai pun. Memang sedih sangat. Hai macam ni macamana nak dapatkan kulit cantik dan gebu?

Saya tahu apa rasanya alami kulit macam tu, rasa rendah diri, rasa tak cantik pun ada. Huhuh, jangan sedih-sedih, insyaAllah saya boleh bantu anda.

Apakah penyelesaian Shaklee Bagi Mendapatkan Kulit Cantik Berseri?


Set Kulit Cantik Shaklee Terlajak Laris ini merangkumi berikut:

Kulit Cantik Dengan Shaklee dari kulit bermasalah kepada kulit cantik berseri
Kulit Cantik Dengan Shaklee



1. Vita C Sustained Release


Memang ramai yang tahu fungsi Vitamin C untuk kecantikan dan kesihatan kulit. Nak kulit cantik mesti ambil Vitamin C. Lebih daripada itu vitamin C berfungsi untuk menguatkan sel-sel tisu dalam badan iaitu menguatkan imun badan. Di samping itu ia juga berperanan dalam pengeluaran kolagen. Kolagen inilah yang membantu mencegah penuaan pra-matang (tua sebelum usia sepatutnya).

Kolagen ni apa pula? Kolagen adalah sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Macam batu bata tu. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Kolagen ni memang terkenal akhir-akhir ini untuk dapatkan kulit cantik.

Kenapa pula mesti ada teknologi Sustained Release?

Vita C Shaklee ni kalau letak dalam air, akan nampak bubbles dilepaskan sedikit demi sedikit. Contoh paling mudah nampak Panadol Soluble, bila masuk dalam air, dia akan larut dalam air dengan cepatnya. 

Vita C if dalam air bertakung (contoh dalam gelas) akan mengambil masa lebih daripada 1 hari untuk betul-betul larut dan serap. Manakala jika di dalam air mengalir contohnya dalam badan kita (ya dalam badan kita, pengaliran 24 jam selagi ada hayat, bukan air sahaja, termasuk darah yang dipam ke seluruh badan kita), akan meningkatkan kadar kelarutan Vita C tersebut.

Sebab itu selain baik untuk kulit, Vita C juga bagus untuk imun badan anda. Kulit juga akan jadi sangat glowing dan berseri. Kulit cantik, sapa takmo kan.

Anda boleh baca selanjutnya berkenaan teknologi Sustained Release dalam jurnal Medical News “Difference Between Sustained Release and Extended Release“. 

2. Energizing Soy Protein (ESP)


Saya banyak menulis berkenaan ESP beberapa bulan lalu. ESP ni memang penting dalam tubuh manusia, sebab ianya protein untuk pembentukkan sel-sel kulit manusia. Sel kulit muka kita ini akan digantikan setiap 21 hari, jadi kalau anda tidak cukup protein, maka berlakulah sel kulit mati berkumpul di muka anda. Sebab itu adanya parut, jeragat dan lain-lain kekal di muka. Oh barulah tahu kenapa protein penting untuk kulit yang cantik.

Jadi pengambilan nutrisi protein yang berkualiti tinggi seperti ESP adalah penting untuk memperbaharui sel-sel kulit sekaligus menyingkirkan sel-sel kulit mati. Protein juga penting untuk menganjal dan melembutkan kulit muka. Akhirnya kulit anda akan jadi cantik berseri.

Anda boleh baca berkenaan Keistimewaan ESP Shaklee dalam posting saya terdahulu.

Testimoni Kulit Cantik, Berseri dengan Set Kulit Cantik Shaklee

Tahukah anda, penyelesaian yang saya cadangkan ini telah terbukti berkesan mampu mencegah dan merawat masalah kulit anda. Anda boleh dapat kulit yang cantik berseri tau. Jom refer testimoni berikut:

Selamat Tinggal Jeragat dan Kulit Kusam, kulit kini berseri
Selamat Tinggal Jeragat dan Kulit Kusam, kulit kini berseri

Bebas Jerawat dan Tiada Lagi Parut Hodoh, Kulit Cantik Berseri akhirnya
Bebas Jerawat dan Tiada Lagi Parut Hodoh, Kulit Cantik Berseri akhirnya

Kulit berseri selepas pengambilan Set Kulit Cantik Shaklee
Ingin Kulit Berseri? Shaklee jawapan anda

Harga runcit bagi sebotol Vita C Sustained Release Plus adalah RM92.50 dengan memiliki sebanyak 180 biji. Boleh bertahan sehingga 6 bulan bagi seorang makan jika pengambilan 1 biji sehari.

ESP pula dijual pada harga pasaran RM150 bagi 850 gram. Ini mampu bertahan untuk tempoh sehingga 2 bulan.

Bagi masalah kulit yang berbeza saya akan berikan khidmat rundingan berbeza kepada anda, selain Vita C dan ESP terdapat beberapa produk lain lagi yang boleh diambil berdasarkan masalah kulit anda. Yang pasti matlamat untuk mendapatkan kulit cantik berseri insyaAllah akan tercapai.


Jika anda inginkan harga yang lebih murah, anda boleh berdaftar sebagai ahli Shaklee dengan kami. Setiap pembelian akan disertakan dengan jadual pengambilan vitamin dan khidmat rundingan berterusan.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah?

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner
PM/SMS/Watsapp 0122195919 
Emel ahmad.raihanah@gmail.com 
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com 
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner 
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge