Set Kolestrol Shaklee Untuk Turunkan Kolestrol Secara Berkesan dan Pantas

By | 21 June 2014

Tu dia, saya baru baca satu berita daripada Utusan Malaysia. Senario Penyakit Jantung Di Malaysia, walaupun artikel tahun 2009 lagi, ianya masih relevan hingga kini.

Selain di Malaysia, penyakit jantung kronik merupakan punca terbesar kematian di kalangan penduduk negara seperti Rusia, US, Amerika Utara, Australia, New Zealand dan Eropah. Katanya ia bakal menjadi pembunuh senyap menjelang 2020.

Kata WHO pula pada 2002, sepertiga daripada kematian manusia seluruh dunia disebabkan oleh sakit jatung. Daripada jumlah ini, 40 hingga 75% yang terkena serangan jantung meninggal dunia sebelum dapat rawatan di hospital. Tinggi tu…

Isk… takkanlah dah jadi negara maju, penyakit pun nak maju? Kena elakkan ni. 

Tahukah anda sebenarnya penyakit ini berkait rapat dengan gaya hidup seseorang. Ada 2 keadaan


1. Faktor tak boleh ubah seperti umur, sejarah keluarga, jantina dan etnik pesakit
2. Faktor boleh ubah seperti berpunca daripada penyakit lain seperti diabetes, darah tinggi, kolestrol tinggi, obesiti dan amalan gaya hidup tidak sihat.

Bagaimana kolestrol tinggi boleh menyumbang kepada sakit jantung?


Bila kolestrol tinggi, kolestrol terkumpul menyumbat pembuluh darah yang membekalkan darah dan oksigen ke jantung.

Kolestrol ni adalah apa yan kita makan, sebab tu kena ubah gaya hidup jika nak turunkan kolestrol.

Tips turunkan kolestrol


1. Ubah gaya hidup – bersenam, makan secara sihat dan simbang
2. Hentikan tabiat merokok
3. Kurangkan tekanan dalam kehidupan seharian
4. Amalkan pemakanan suplemen untuk membantu mendapat nutrisi mencukupi kepada badan.

Apa suplemen tu? Saya syorkan Phytocol-ST.


Saya ada tuliskan berkenaan program penurunan kolestrol dalam artikel saya Turunkan Kolestrol Dengan Suplemen Semulajadi.


Untuk siapa Phytocol ST ni?


1. Mereka yang ingin menurunkan kadar kolestrol
2. Mereka yang ingin mencegah kolestrol tinggi.

Set bagi penurunan kolestrol ini seperti berikut:


1. Phytocol-ST

Untuk halang penyerapan kolestrol,  

2. CoQHealth Plus

Untuk tambah dan kekalkan tahap Q10 dalam badan, sokong pengeluaran tenaga dalam jantung, tingkatkan tenaga dan stamina, galak dan lindungi arteri sihat.

3. Omega Guard

Untuk mencegah salur darah tersumbat, elakkan strok,  membantu merendahkan kolestrol, kekalkan tahap kesihatan kolestrol LDL dan trigliserida, kurangkan risiko sakit jantung

4. Vita E 

Membantu jantung mengepam darah dengan lebih efisienLin

Jika anda memang ada bajet, bolehlah tambah pengambilan suplemen ke dalam diet harian anda. Pengambilan suplemen tak membazir pun, sebab ia menjadikan anda lebih sihat dan cergas. Untuk siapa? Untuk kepuasan diri dan keluarga masing-masing juga.

Set Shaklee Untuk Penurunan Kolestrol


Jemput hubungi saya untuk saya bantu anda dan keluarga lebih sihat.


Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah? 

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner 
PM/SMS/Watsapp 0122195919 
Emel ahmad.raihanah@gmail.com 
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com 
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner 
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge