Sara hidup tinggi, terkesankah kepada anda?

By | 22 April 2014

Saya rasa ramai yang telah merasa peritnya ekonomi sekarang ini. Mak saya pun dah merungut, duit habis macam air, cepatnya gitu tetapi barang yang didapati pun takla banyak mana. Saya pun bila setiap kali berbelanja di hypermarket, paling kurang habis RM100, tetapi barang tak penuh pun troli.

Anda pernah lihat berita ini? Mencuri demi anak

Ayah curi sepatu di masjid untuk beli susu

Ibu curi susu demi anak

Saya tak pernah beli susu formula, tetapi ramai yang kata harga susu formula memang mahal. Susu kambing jenama Karihome (bagi anak yang minum susu kambing la) pun dah naik daripada RM90 kepada RM100++. Terbuntang biji mata ni dek non! Ini baru 500gm.

Saya memang tak pelik banyak berlaku kes kecurian, rompakan disebabkan kos sara hidup amat tinggi, pendapatan tak seberapa. Bayangkanlah pendapatan isi rumah RM1000, nak makan apalah hidup di bandar besar seperti KL ni? Tak payah bandar besar, cuba kat Seremban pun cukup perit jugak. 

Ini belum cerita lagi, disebabkan duit jadi pengedar dadah, buat kerja-kerja haram dll. Sukar hendak disenraikan disini.

Rakyat Malaysia beli rumah pun belum mampu. Ada yang menjadi gelandangan, tanpa rumah, anak-anak tidur macamana? Aduhai meruntun jiwa betul tengok gambar ni

Anak-anak gelandangan tidur berselimutkan langit, semoga ada sinar untukmu

Jadi apa penyelesaiannya:

Amalan berjimat memanglah no. 1, saya rasa memang ramai pun ikat perut sekarang ni. Tapi bagaimana nak meningkatkan pendapatan dan paling penting tidak terkesan dengan kemelesetan ekonomi?

Mahukah anda jika saya perkenalkan kepada anda satu bisnes yang bersifat:

1. Modal rendah
2. Tidak perlu simpan stok
3. Coaching dilakukan dalam pelbagai cara dan pendekatan
4. Kami ada formula untuk berjaya, group Jutawan Muslimah telah melahirkan seramai 45 orang Master setakat ini,

Apakah kebaikan untuk anda?

1. Berpeluang merasai pendapatan mencapai 6 angka
2. Bebas daripada bebanan hutang
3. Membantu orang tua anda dan mereka yang memerlukan dari segi kewangan dan kesihatan
4. Tidak terkesan walaupun ekonomi meleset

Jika anda ingin berjaya, anda orang yang tepat untuk bersama-sama kami. Hubungi kami segera untuk penerangan lanjut

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah? 

https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner 
PM/SMS/Watsapp 0122195919 
Emel ahmad.raihanah@gmail.com 
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com 
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner 
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge