Resveratrol Bantu Melegakan Sakit Lutut

By | 15 March 2017
Resveratrol Bantu Melegakan Sakit Lutut

Ramai juga mengeluh bila sudah lama Advanced Joint Health Tablet (AJHT) telah tiada di pasaran. Abah dan mama saya pun sebenarnya pengguna tegar AJHT, tapi sejak bertahun-tahun AJHT sudah putus harap hendak menunggu. Jadi mereka teruskan dengan suplemen sediada.

Anda mungkin masih belum betul-betul tahu lagi sebenarnya Vivix juga baik untuk kesihatan sendi dan lutut. Amboi macam-macam kan Vivix ni, betul ke? Ha itulah, sebab resveratrol memang sangat berkhasiat dan berkuasa. Kalau tidak, takkanlah sampai 2000 jurnal saintifik ditulis mengenainya. Hebatkan?

Bagaimana Resveratrol Membantu Melegakan Sakit Lutut

Kenapa saya cakap Vivix ini bukan saja boleh gantikan AJHT malah lebih bagus lagi? Ini kerana dalam satu jurnal kajian saintifik bertajuk Scientific Evidence and Rationale for the Development of Curcumin and Resveratrol as Neutraceutricals for Joint Health (Int J Mol Sci. 2012; 13(4): 4202-4232.), dapat disimpulkan bahawa telah terbukti resveratrol boleh membantu:

  • Mengekalkan dan memperbaiki fungsi dan struktur sendi.
  • Mengurangkan faktor yang menjadi punca kepada penyakit berkaitan sendi.

Seterusnya penyelenggaraan yang baik pada sendi normal, juga memberikan perubahan yang lebih baik terhadap kesan fisiologi kepada sendi termasuklah (faedah yang positif) daripada segi:

  • Kelebaran ruang sendi (joint space width on radiographs).
  • Pergerakan.
  • Kekakuan (stiffness).
  • Ketidakselesaan sendi.

Secara spesifiknya kajian saintifik ini dijalankan terhadap penyakit osteoarthritis (OA), iaitu sejenis penyakit pada sendi yang serius. Yang mana terjadinya radang pada sendi atau kerosakan pada tulang rawan. Orang yang sakit sendi biasa, kalau tidak dicegah daripada awal sangat mudah nak kena OA ni.

Kalau hendak lebih faham secara ringkasnya, kajian menunjukkan resveratrol (bahan utama dalam Vivix) berkesan untuk mengatasi masalah keradangan, antioksidan, memperbaiki DNA dan menghalang sel daripada bermutasi. Ia bukan saja sangat bagus untuk sendi malah baik untuk pelbagai penyakit lain seperti kanser, Diabetes, Darah Tinggi, Jantung dan banyak lagi.

Testimoni Penghidap Sakit Lutut dan Sakit Sendi Yang Mengamalkan Vivix

1. Sakit sendi hilang dengan pengambilan Vivix

Alhamdulillah sudah tidak perlu makan ubat hospital lagi. Pengambilan Vivix selama 1 minggu membolehkan beliau solat berdiri seperti biasa.

Testimoni Sakit Lutut Dengan Vivix

Testimoni Sakit Lutut Dengan Vivix

2. Bonda sudah hilang sakit sendi gara-gara makan Vivix

Kata Puan Salamah, “Mak rasa bertambah sihat dan kuat, sakit lutut pun hilang dengan izinNya. Baru-baru ini mak boleh angkat 4 tandan kelapa sawit (tapi dalam kereta sorong) ke tempat pengumpulan, beberapa kali. Bayangkan, dah bersara ini.

Testimoni Sakit Lutut Dengan Vivix

Testimoni Sakit Lutut Dengan Vivix

Testimoni Sakit Lutut Dengan Vivix

Testimoni Sakit Lutut Dengan Vivix

 

Suplement Untuk Membantu Melegakan Sakit Lutut Dan Ketidakselesaan Sendi

Sebenarnya selain Vivix, ada lagi vitamin lain yang sangat memberi faedah untuk memperbaiki kesihatan sendi. Antaranya ialah:

1. Collagen Powder

Kolagen diperlukan untuk memperbaiki dan menyelenggara tisu-tisu lembut di sekitar sendi. Ini kerana kalau tisu-tisu ini rosak, itulah yang buat sendi rasa bekeriuk, berbunyi, sengal dan sakit. Pernah dengar lutut anda berbunyi “pop”? Itu adalah salah satu masalah sendi. Secara ringkasnya kolagen:

  • Membantu menyokong pergerakan yang lebih lancar dan stabil
  • Meningkatkan metabolisme dan memberikan tenaga
  • Mengurangkan rasa sakit belakang dan kesakitan ketika bergerak
  • Memberikan fleksibiliti kepada sistem sendi dan tulang

Malah, Collagen Powder juga memberikan pelbagai faedah kesihatan seperti memperbaiki kesihatan saraf mata (mata kering dan rabun), menganjalkan dan menegangkan kulit, awet muda dan kecantikan dan banyak lagi.

Jadi, apabila ketiadaan AJHT, jangan risau, anda boleh cuba dua produk yang saya sebutkan di atas ini untuk membantu melegakan sakit sendi dan lutut anda. Ini kerana gabungan Vivix berserta Ostematrix dan Omega Guard sudah cukup optimum untuk membantu dalam memperbaiki kesakitan akibat sendi dan lutut yang sakit dan rosak secara keseluruhan. Untuk rawatan alternatif yang lebih intensif, boleh lengkapkan dengan Collagen Powder dan juga Vitamin C.

Kelancaran pergerakan adalah nikmat kesihatan yang sangat berharga dan tak boleh diganti dengan wang ringgit. Bayangkan sukarnya hendak menunaikan solat tatkala diserang sakit sendi atau lutut, kesian bukan?

Khasiat Vivix telah terbukti dalam banyak kajian boleh memberikan kesan positif yang sangat luar biasa. Cegah dan kawal masalah sendi daripada melarat dengan antioksidan Vivix.

Vivix yang diperbuat daripada bahan botani semulajadi dan tidak mengandungi bahan kimia bahaya, boleh membantu memperbaiki kesihatan keseluruhan. Ikhtiar pengambilan yang konsisten dan berterusan disertai dengan sabar dan tawakal insyaAllah boleh membantu melegakan kesakitan akibat sakit sendi dan pelbagai masalah kesihatan lain. Anda boleh dapatkan set twinpack (2 botol Vivix) dengan diskaun 5% untuk pembelian yang lebih menjimatkan.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

18 thoughts on “Resveratrol Bantu Melegakan Sakit Lutut

    1. Raihanah Ahmad Post author

      kalau ada sakit belakang lagi susah, sbb dia ada kena mengena dgn tulang belakang. nanti kontek saya la untuk consultation. 0122195919

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      tengok orang jugak, ada yang cepat, ada yang lambat kesannya

      Reply
  1. Kakzakie Purvit

    Alhamdulillah kakak sihat Hana..
    Cuma mental akak sedang diuji Allah. Doakan semua cepat berlalu.

    Kakak dah consume vivix ni Hana. Anak dara akak dah member Shaklee mcm Hana juga

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      hihi kena kerap datang sini aju. btw teringin nak jumpa blogger cam aju, blogger puan bee dah jumpa personally.

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      dah macam ali baba pulak. try cek doktor

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge