Rahsia Kulit Putih Berseri dan Gebu Dengan Shaklee

By | 18 June 2014

Memang ramai sebenarnya wanita yang inginkan wajah putih berseri dan gebu kan. Tengok aje kawan-kawan yang cantik-cantik tu, jeles je kan. Geram tengok. Tapi nak cakap nak kulit camtu, kadang malu juga. Yelah anak dah berderet, umur dah berapa series kan. Tapi kita cantik ni bukan nak pikat sapa-sapa, untuk suami dan kepuasan diri sendiri.

Disebabkan itu, ramai juga yang ambil tindakan terburu-buru dengan mengambil ubat, suplemen atau herba yang mengandungi bahan berbahaya. Nak tahu apa bahan yang berbahaya, anda rujuk Produk Disenaraihitam atau Elak Produk Mengandungi Bahan Beracun.


Dalam artikel itu juga saya telah nyatakan Senarai Tidak Shaklee. Nak tahu apa dia, kenalah baca ya.


Nak dapatkan kulit putih berseri ni, bukan maksudnya nak dapat kulit macam the late Michael Jackson tau. The late MJ tu hidapi masalah kulit kalau tak silap saya. Apapun anda boleh baca Michael Jackson’ Health And Appearance.


MJ Menderita masalah kulit di samping plastik surgeri la…


Kunci untuk kulit sihat, cantik putih berseri dan gebu ni ialah pemakanan sebenarnya. Makanlah dengan seimbang dan amalkan pemakanan tinggi protein untuk bantu pertumbuhan sel badan yang sihat. 


Masalah sekarang, mampukah? Mungkin setengah daripada kita akan kata mampu buat. Tapi soalan satu lagi adalah cukup ke?


Keperluan protein harian kita adalah 1gm setiap kg berat anda. Jika berat anda 60kg, maka anda perlukan 60gm protein. Jadi anda boleh jawab sendiri, mampu dan cukupkah anda dapatkan kadar tersebut.


Ok jadi bila melalui pemakanan kita tak sempat dapatkan, bolehlah pertimbangkan untuk ambil suplemen. Suplemen ni adalah makanan tambahan, bukan drugs, bukan ubat. Ianya suplemen, sebab itu suplemen ni mudah serap dalam badan. 


Suplemen ni ada dua jenis pula, sintetik atau semulajadi. Anda boleh tonton video dalam artikel ini Anda Mahu Vitamin Sintetik Atau Semulajadi.


Untuk dapatkan kulit putih berseri dan gebu, saya memang dah cuba guna Shaklee semenjak 2 tahun setengah yang lalu. Alhamdulillah saya teruskan juga sehingga sekarang dan insyaAllah akan datang. Asal saya guna adalah untuk keperluan berpantang dan penyusuan. Memang dapat, tapi bonus kulit jadi putih berseri, gebu, bebas jerawat, kurang minyak… memang membuatkan diri rasa best sangat.


 

Testimoni Set Kulit Shaklee


Ketara kan nampak perubahannya? Hihihi hati memang happy lah.


Anda nak juga? Cadangan penyelesaian daripada Shaklee adalah:


Basically produk shaklee untuk penjagaan kulit adalah
 
1. Esp
2. Bcomplex
3. Gla
4. Vita c
5. Vita e
6. Collagen powder
7. Vivix


Banyaknya, perlu ambil semua ke? Tak semestinya, ia bergantung kepada diri anda sendiri. Sebab ini cuma suplemen, iaitu pemakanan tambahan yang diperlukan oleh kulit anda.

Fungsi-fungsi produk ini berlainan iaitu:

1. Vita E: Melindungi kulit daripada radikal bebas yang merosakkan kulit, kecutkan jerawat, memudarkan parut jerawat.

2. Vita C: Sebagai antioksidan yang kuat, meningkatkan pertahanan badan, membantu dalam penghasilan kolagen dan memberikan kulit yang lebih sihat, cantik dan gebu

3. ESP: sebagai protein berfungsi membina sel-sel badan yang sihat menghasilkan kulit yang sihat.

4. CoQ Health: membantu peredaran darah yang sihat dan memberi tenaga kepada sel kulit.

5. Shaklee Collagen Powder: menjadikan kulit lebih lembap, keanjalan kulit, kurangkan pigmentasi, memudarkan parut, jeragat dan tona tidak sekata.

6. Vivix: merawat sehingga ke tahap DNA badan.


Jom tengok-tengok testimoni lagi… bagi terbakar lagi 😀


Kulit Bersih, putih dan glowing dengan set kulit Shaklee

 

Shaklee bantu rawati masalah kulit.

 

Kulit Tak berminyak, bebas jerawat dan pulih parut dengan Set Kulit Shaklee

 

Bebas jeragat dan kulit berseri dengan Set Kulit Shaklee

Anda nak juga? Nak raya ni, jom order ramai-ramai. Ramai-ramai kita tampil gojes raya ni. Bila lagi kan. Contact saya ya. 🙂

Set Kulit Shaklee untuk kulit putih berseri dan gebu



Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan hanya dari rumah? 


https://www.facebook.com/messages/yourhealthpartner 

PM/SMS/Watsapp 0122195919 
Emel ahmad.raihanah@gmail.com 
Layari blog www.vitamincerdik.blogspot.com 
Facebook www.facebook.com/yourhealthpartner 
Konsultansi percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge