Shaklee Collagen Powder Drink Terbaik Di Pasaran

By | 24 May 2017

Jarang benar saya tuliskan berkenaan Shaklee Collagen Powder Drink betul tak? Rasanya lama juga tidak kemaskini posting berkaitannya. Sebab saya jarang gunakannya sebenarnya. Bila tidak saya amalkan, memang kuranglah saya syorkan atau kongsikan. Namun saya mula semula ambil Shaklee Collagen Powder Drink sejak 2 minggu lalu. Ramai yang ingin dapatkan kulit cantik dengan mengambil collagen. Collagen sebenarnya mempunyai… Read More »

Performance Drink Shaklee Bantu Atlit Lebih Berkuasa

By | 23 May 2017

Saya jarang jumpa testimoni Shaklee untuk para atlit. Agaknya atlit masih waswas guna Shaklee. Tapi harapnya selepas ini tidak lagi. Sebab semakin ramai atlit di pelbagai umur mengamalkan Shaklee. Sebelum itu jemput tonton video di bawah oleh para atlit Olimpik US. Testimoni Performance Drink Bantu Atlit Lebih Berkuasa Ada banyak juga testimoni, dan saya kongsikan dengan anda hari… Read More »

KURUS DAN SIHAT SEPANJANG RAMADHAN.

By | 22 May 2017

KURUS DAN SIHAT SEPANJANG RAMADHAN. Ramadhan tinggal tak sampai 10 hari lagi. Dah bersedia ke belum nak hadapinya. Bulan Ramadhan adalah bulan yang ditunggu-tunggu oleh kaum wanita dan gadis-gadis di luar sana. Di bulan Ramadhan yang mulia ini la ramai yang merebut peluang untuk meningkatkan ibadat dan memperbanyakkan amalan akhirat. Menunaikan ibadat berpuasa sepanjang Ramadhan merupan salah satu… Read More »

Senarai Semak Menyambut Ramadhan

By | 21 May 2017

Kurang seminggu sahaja lagi kita hendak mula berpuasa. Apa rancangan kita kali ini. Buat persiapan rapi tak? Jangan sia-siakan peluang ini kerana kita tidak pasti adakah ada Ramadhan lagi untuk kita tahun hadapan. Ayuh semak persediaan Ramadhan kita. Senarai Semak Menyambut Ramadhan Jaga kesihatan kita sebaik mungkin supaya kita tidak terlepas peluang melakukan ibadat. Bulan ini semua pahala… Read More »

10 Tabiat Yang Merosakkan Buah Pinggang

By | 19 May 2017

Akhir-akhir ini ramai pulak yang kontek saya yang mengalami masalah buah pinggang. Samada buah pinggang bocor (protein dalam buah pinggang) atau nefrotik dan kegagalan buah pinggang (CKD). Di negara kita, terdapat pertambahan sebanyak 5000 pesakit buah pinggang dilaporkan setiap tahun dengan kira-kira 58% daripadanya adalah berpunca daripada penyakit diabetes atau kencing manis. Apa yang lebih membimbangkan adalah, daripada… Read More »

Vivix Shaklee dan Perlindungan DNA

By | 18 May 2017

Vivix Shaklee dan Perlindungan DNA Ramai juga yang tertanya-tanya apa kaitan Vivix Shaklee dengan perlindungan DNA. DNA tu apa? Jadi dalam posting kali ini saya sertakan bagaimana Vivix Shaklee dikatakan dapat memberikan perlindungan kepada DNA kita. Apakah DNA Daripada Wikipedia, Asid Deoksiribonukleik (DNA) merupakan komponen kimia utama kromosom dan merupakan bahan yang menghasilkan gen. Ia kadang kala dipanggil… Read More »

17 Manfaat Kesihatan Vivix Shaklee

By | 17 May 2017

17 Manfaat Kesihatan Vivix Shaklee Mesti ramai yang dah tahu tentang Vivix Shaklee kan? Vivix Shaklee adalah produk premium hebat yang mengandungi campuran bahan resveratrol dan 15 jenis polifenol daripada anggur muscadine dan 3 lagi ramuan yang memberikan banyak manfaat kepada kesihatan. Vivix Shaklee telah dibangunkan dan dikaji berulang kali untuk mendapatkan manfaat kesihatan yang optimum. Dalam artikel… Read More »

15 Kepentingan Magnesium Untuk Kesihatan

By | 16 May 2017

Sebenarnya magnesium merupakan salah satu mineral yang paling banyak dalam tubuh. 50% magnesium dalam badan terletak dalam tulang. Dan selebihnya terdapat pada organ dan sel-sel. Magnesium sangat diperlukan oleh tubuh terutaman untuk tulang, saraf dan otot. Ia sangat penting untuk jaga sistem imun tubuh dan menjadikan tulang lebih kuat. Antara fungsi magnesium adalah: Jaga otot dan saraf agar… Read More »

Omega Guard: Kepentingan Omega 3 Dalam Kesihatan

By | 15 May 2017

Omega Guard: Kepentingan Omega 3 Dalam Kesihatan Siapa sini memang ambil asid lemak omega 3 setiap hari? Tak kiralah suplemen jenama apa, tapi mesti ambil? Tahukah anda asid lemak (fatty acid) omega 3 dikaitkan dengan penuaan yang sihat sepanjang hayat. Ini bermakna ia penting untuk diri kita tambah pula umur kita makin meningkat tiap tahun kan. Omega Guard: Apakah Asid… Read More »

Kelas Public Sharing Coordinator Raihanah Memang Terbaik

By | 13 May 2017

Kelas Public Sharing Coordinator Raihanah Memang Terbaik Maafla kalau bunyi nya masuk bakul angkat sendiri. Tapi memang terbaik pun. Hihi. Sebenarnya saya baru mulakan satu kelas public sharing secara online iaitu melalui telegram sahaja. Kelas ini menjadi medium untuk saya berkongsi info terutama berkaitan Shaklee. Antara topik yang telah saya susun adalah: Set Puasa Shaklee Why Shaklee dan… Read More »