Call nowWhatsapp

Promosi Shaklee Oktober 2018

promosi shaklee oktober 2018

Cepat betul masa berlalu, sekarang ni dah masuk bulan Oktober 2018 kita ni betul tak. Cuma lagi 2 bulan insyaAllah kita akan menjengah ke tahun baru 2019. Macam biasa la kan bila awal bulan saya akan update apa promosi terkini daripada Shaklee. Bulan ni memang special sebab bukan je ada promosi best tapi juga ada […]

Keperluan dan Manfaat Zinc Plus Shaklee

zinc plus shaklee

Lama dah kot semua orang tunggu-tunggu kembalinya Zinc Complex ke pasaran Malaysia. Good news!! Z Zinc Plus akan kembali dan jualan akan mula dibuka pada Oktober 2018 nanti. Cuma namanya bukan lagi Zinc Complex, tapi namanya Zinc Plus. Ada peningkatan dari segi formula juga. Ok jom kita tengok apa kebaikan Zinc Plus ni dan kenapa […]

Mengecutkan Dan Mencegah Fibroid Dengan Shaklee

set fibroid shaklee

Kisah ini saya kongsikan hasil maklumbalas customer saya sendiri. Customer saya ini, Makcik A ada hubungi saya 3 minggu lalu. Katanya beliau hendak cuba set Shaklee untuk atasi masalah fibroidnya. Asalnya beliau sebenarnya sedang dalam usaha untuk pembedahan, tetapi sudah 2 kali warded, kedua-duanya darahnya naik disebabkan ketakutan hendak dibedah. Kesian Makcik A. Beliau takut […]

Benarkah Suplemen Merosakkan Organ Hati

Tips Atasi Masalah Hati Bengkak Fatty Liver

Artikel dibawah ditulis oleh Dr Norman Mohd Norawi di facebook beliau baru-baru ini. Saya tulis semula untuk jadi rujukan anda. Apakah Suplemen Pemakanan tambahan atau suplemen berdasarkan definasi oleh FDA adalah produk yang dibuat untuk di ambil melalui mulut yang mengandungi zat makanan surih (dietary ingredient, micronutrient) dengan tujuan untuk menambah nilai nutrisi (nutritional value) kepada […]

Vivix Harga Murah Sempena Hari Malaysia

vivix promosi harga murah

Wah teruja semua orang. Last month kita jual Vivix sampai habis stok satu Malaysia. Kena tunggu stok baru sampai dari USA. Sempena Hari Malaysia, Shaklee umumkan ada promosi Vivix!!! Teruja tak? Ha macam saya sebut hari tu, bagi yang memang amalkan Vivix atau anda yang baru nak cuba Vivix, time promo adalah masa yang paling […]

Amalkan Vivix Sebaik Selepas Czer Bantu Pulih Cepat

bersalin czer vivix

Saya baru teringat saya belum lagi betul-betul share pengalaman saya lepas operate czer bulan Februari yang lalu. Untuk pengetahuan semua, pengalaman mengandung dan bersalin anak ke 4 adalah paling perit dari segi emosi. Sebab apa? Saya disahkan ada Placenta Previa Type 4 (PP Type 4) Masa dalam kandungan 27w, doktor dapati fetus femur delay dalam […]

Tips Kawal Kencing Manis Semasa Mengandung

Sekarang ni kalau mengandung ada kencing manis adalah sesuatu yang normal, sebab ramai ibu yang akan ada keadaan macam ni. Tapi suasana ni tak sihat tau. Ada banyak risiko kalau ibu ada kencing manis masa mengandung. Antaranya: Makrosomia (didefinisikan sebagai bayi yang lahir dengan berat 4.0kg atau lebih). Bayi berkemungkinan akan menghadapi kecederaan di bahu […]

15 Manfaat Vitamin D Kepada Kesihatan

15 manfaat kesihatan vitamin D

Vitamin D, atau disebut sebagai “vitamin sinar matahari”, adalah vitamin hormon yang kaya lemak yang dihasilkan oleh badan apabila ia bersentuhan langsung dengan cahaya matahari. Namun, pelindung matahari adalah penting untuk perlindungan daripada melanoma dan penuaan kulit yang cepat, menghalang sinar ini. Oleh itu, semasa kita terdedah kepada cahaya matahari secara semula jadi, adalah disyorkan […]

Dr Jamie McManus Menjawab Berkenaan Landmark Study Shaklee

Dr Jamie McManus Shaklee menjawab berkenaan Landmark Study Shaklee

Baru-baru ni buat kali ke berapa tah, ada lagi yang bising berkenaan Landmark Study Shaklee. Berlaku sedikit soal-jawab antara pakar dengan Shaklee, baguslah akhirnya Shaklee mahu juga menjawab perihal sebegini. Dulu-dulu saya ingat Shaklee selalu je mendiamkan diri, membiarkan semua fitnah tu dibawa angin lalu. Tapi tindakan sebegitu salah sebenarnya. Walaupun orang kata diam daripada […]

Kisah Benar End Stage Kidney Failure Survivor!

Bagaimana perasaan anda sekiranya anda disahkan hampir pulih daripada kegagalan buah pinggang tahap 4? Semestinya rasa seperti mati hidup semula! Lega, gembira, diberi peluang kedua dan pelbagai perasaan bercampur aduk. Kisah Benar End Stage Kidney Failure Survivor! Pesakit yang mengalami kegagalan buah pinggang tahap akhir hanya boleh bergantung hidup dengan mesin haemodialisis atau pemindahan buah pinggang (transplant). Namun transplant tidak mudah dilakukan kerana kekurangan […]