Segmen “Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket”

By | 8 March 2017

Tahun 2017 rasa saya inilah kali pertama menyertai segmen. Kali ini sangat tertarik dengan segmen anjuran Tuan Hasrul Hassan iaitu Segmen “Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket”.  Saya mahu Tuan HH dapat bantu saya mendapatkan trafik blok yang mencanak-canak. Dah bertahun saya berblogging, sendu je sebenarnya trafik blog saya. Jadi kali ini saya mahu Tuan HH dapat eberikan trafik… Read More »

Cara Beli Vivix Dengan Lebih Murah

By | 8 March 2017

Sebenarnya ramai hendak cuba Vivix kan? Tapi ramai yang mengeluh bila tengok harganya. Ada yang teringin hendak beli, ada yang tunggu simpan duit dulu, ada yang memang suka tapi… Ada tapi di belakang tu. Jadi hari ini saya kongsikan bagaimana anda dapat beli Vivix dengan lebih murah tanpa perlu melalui pengedar haram (samada jual di online shopping atau… Read More »

Kajian Telomere Shaklee

By | 7 March 2017

Kajian landmark Shaklee yang kedua adalah kajian Telomere. Shaklee menjalankan kajian telomere yang membandingkan pengguna Shaklee selama 5 tahun dengan kumpulan sihat yang tidak merokok, tinggal di Bay Area dan keputusan menunjukkan pengguna Shaklee mempunyai telomere yang lebih panjang. Kajian ini diketuai oleh Dr Elizabeth Blackburn. Apakah Telomere Struktur yang berbentuk X ini adalah kromosom yang terdapat dalam… Read More »

5 Tips Memilih Minyak Ikan Terbaik Dari Pandangan Doktor

By | 6 March 2017

2 tahun lalu ada seorang doktor berkongsi maklumat bagaimana memilih minyak ikan terbaik. Jadi saya kongsikan pandangan beliau di sini sebahagiannya. Apakah Minyak Ikan Kenapa anda cari minyak ikan? Minyak ikan dahulunya dikenali sebagai Vitamin F. Tapi disebabkan pentingnya minyak ikan, maka vitamin F dibuang dan minyak ikan Omega 3 dijadikan sebagai nutrisi utama sepertimana protein dan karbohidrat.… Read More »

5 Soalan Untuk Memilih Suplemen

By | 5 March 2017

Terlalu banyak suplemen di pasaran. Tapi macamana anda memilih untuk diri anda sendiri? Dulu masa saya belum betul-betul faham, saya memang tidak akan ambil sesuatu yang di pasaran luar daripada farmasi. Kiranya saya lebih selesa produk yang dipasarkan dalam farmasi. Ada 5 soalan anda boleh tanya kepada pembekal suplemen anda. Samada di farmasi atau di kiosk jamu/ubat. 5… Read More »

10 Sebab Anda Perlukan Sekurang-kurangnya 8 Pelukan Sehari

By | 4 March 2017

Memeluk adalah terapi untuk penyembuhan. Kajian menunjukkan bahawa memeluk (dan juga ketawa) adalah sangat berkesan untuk penyembuhan penyakit, kesepian, kemurungan, kebimbangan dan tekanan. Orang dewasa pun perlukan sekurang-kurangnya 8 pelukan sehari, manakala kanak-kanak 17 pelukan sehari. 10 Sebab Anda Perlukan Sekurang-kurangnya 8 Pelukan Sehari Kajian menunjukkan pelukan mendalam yang betul, boleh memberi manfaat kepada anda dengan sebab dibawah:… Read More »

16 Perkara Shaklee Difference Atau Perbezaan Shaklee

By | 3 March 2017

16 Perkara Shaklee Difference Atau Perbezaan Shaklee Ini salah satu input yang saya dapat daripada business leader conference 2 minggu lalu. Ternyata positive vibes itu masih terasa hingga kini. Maklumlah mendengar sendiri dari mulut saintis terkemuka, memang menambah semangat. Apabila bercakap tentang kualiti atau keberkesanan produk, mestilah semua syarikat pengeluar suplemen mengaku produk mereka adalah yang terbaik di… Read More »

Benarkah Soya Penyebab Kanser Payudara Pandangan Saintis

By | 2 March 2017

Macam-macam mitos tentang soya kan. Ada satu statement baru-baru ini berkenaan mitos soya, yang disebut begini: “Kita tidak boleh makan soya, sebab soya adalah amalan biasa orang China/Jepun. Jadi mereka makan pun tidak ada bahaya.” Kalau macam itu dik, bagi sesiapa yang amalkan pemakanan sunnah, kena hati-hati ya, sebab ia amalan orang Arab. LOL! Ada satu kemusykilan berkenaan… Read More »

11 Fakta Penting Tentang Anggur Muscadine

By | 1 March 2017

Pernah dengar tentang anggur muscadine? Saya pernah jumpa anggur ini di KLCC, sebiji berharga rm110 (tahun 2013). Harga sekilogram adalah rm2000. Memang seriau tengok, mahal betul. Kenapa sampai mahal sangat kan? Rupanya sebab khasiatnya yang jadikan ia sangat mahal. Sejak mengenali Vivix, rasa mahu je tanam anggur muscadine di tepi rumah. Boleh makan hari-hari (kalau larat). Sedangkan buah… Read More »

Jual Shaklee Tapi Kulit Tak Putih

By | 28 February 2017

Baru-baru ini ada dikongsikan dengan saya ada customer yang komen berkenaan penjual Shaklee. Katanya: “Yang jual Shaklee ramai tak putih, kan. Tapi jual suplemen kecantikan.” Ha gitu statement adik ni. Saya baca hampir mengalir air mata. Sampai hati adik kata kami ni hitam. Tak cantik ke hitam? Hahah Taksub Putih Satu Penyakit Rakyat Malaysia Keobsesan masyarakat kita untuk:… Read More »