Shaklee Suplemen ‘Beyond Organic’

By | 12 October 2017

Ramai orang kisah sekarang ni bab organik atau tidak organik. Bab sintetik vs semulajadi. Adakah anda tahu Shaklee adalah produk “beyond organik”? Apa makna beyond organic? Kali ini saya ingin kongsikan maklumat berkaitan organik dan apa kelebihan Shaklee yang bersifat beyond organic. Jemput tonton video dibawah: Suplemen Yang Beyond Organic Shaklee merupakan Syarikat Nutrisi # 1 di Amerika… Read More »

Vivix, Awet Muda dan Kulit Bermasalah

By | 9 October 2017

Selalu saya cerita Vivix Shaklee kebanyakannya untuk kesihatan, betul tak? Jarang juga saya tuliskan berkenaan khasiatnya untuk kulit, terutama kulit bermasalah. Ramai yang ambil Vivix dan mendapati kulit mereka semakin sihat, di samping ada yang menyatakan mereka kini awet muda. Memang kalau kita lihat banyak gambar yang dikongsikan, sangat betul dakwaan mereka. Namun nak kena faham juga macamana… Read More »

Tahniah Supervisor Baru Shaklee!

By | 4 October 2017

Hari ini dah hari ke empat bulan Oktober 2017, maknanya sudah 4 hari berakhir debaran closing September 2017. Syukur alhamdulillah, kerana pada September itu bermakna saya sudah memiliki 5 orang supervisor! Apabila berjaya membina leader dalam kumpulan kita, ia satu kejayaan besar pada kita, terutama saya. Saya naik supervisor sejak tahun 2014, bila supervisor kita tak perlukan leader… Read More »

Promosi Shaklee Oktober 2017

By | 1 October 2017

Bulan ni mesti best sebab produk yang jadi promosi adalah produk yang menjadi kegemaran kebanyakan orang. Saya pun makan juga yang ni, dan disebabkan berkongsi dengan abah dan mama, jadi sebulan kena guna berapa tong. Boleh teka apakah produk promosi Shaklee Oktober 2017? Ya, ESP lah jawapannya. Produk kegilaan ramai, kalau time promosi memang cepat je habis. Kenapa… Read More »

Makanan Terbaik Untuk Naikkan Paras HB

By | 26 September 2017

Ada juga antara kita hadapi masalah HB rendah kan? HB tu apa? Dan apa makanan terbaik untuk naikkan paras HB? Platelet darah akan dapat melindungi kita daripada kehilangan darah yang terlalu banyak apabila kita cedera. Platlet darah ditemui di dalam darah, bersifat melekit dan tanpa warna. Ubat-ubatan boleh didapati untuk merawat masalah ini, tetapi beberapa makanan tertentu dapat… Read More »

3 Resepi Smoothies Sedap Yang Anda Boleh Nikmati Walaupun Diet

By | 20 September 2017

Penting untuk menjaga kesihatan bukan semata-mata untuk cantik dan langsing. Ia untuk kesan jangka masa panjang. Biarlah hari hari tua kita nikmati dengan hidup yang sihat tanpa sebarang penyakit. Jadi untuk elak dari di hidapi penyakit yang biasanya akan ada bila menjelang usia emas, kena jaga dari sekarang. Nak berdiet untuk kuruskan badan bukan bermakna anda harus menyiksa diri. Tapi… Read More »

Meriah Sambutan Hari Malaysia Shaklee

By | 18 September 2017

16 September 2017 negara kita menyambut lagi Hari Malaysia. Hari Malaysia digambarkan sebagai hari yang menggabungkan semenanjung Tanah Melayu dengan kemasukan Sabah dan Sarawak. Alhamdulillah selepas bertahun-tahun kita masih lagi dapat menikmati perpaduan hasil gabungan ini, walaupun banyak perkara kita masih perlu perbaiki. Sempena sambutan Hari Malaysia 2017, Shaklee turut sama menyambutnya di premis rasmi mereka. Sepatutnya semua… Read More »

Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2017

By | 12 September 2017

Berita panas-panas ni. Nak tahu tak Shaklee ada buat promosi sempena Hari Malaysia 2017 iaitu Sabtu ini. Promosi ini 1 hari sahaja, justeru kena cepat-cepat order daripada SID kesayangan anda, saya la siapa lagi. Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2017 Apa promosi yang best tu? Vivix la apa lagi. Harga jual Vivix adalah RM503 sebotol, kalau 2 botol… Read More »

Keradangan dan Risiko Penyakit Kronik

By | 6 September 2017

Ada yang komen minta saya jelaskan berkenaan keradangan yang saya selalu sebut dalam kebanyakan posting saya. Radang, meradang, teradang, semua sama sahaja. Orang meradang tu, samalah suku sakat keradangan juga. Harap penjelasan di bawah dapat dimanfaatkan sebaiknya. Apakah Keradangan Keradangan adalah proses di mana sel-sel darah putih dan bahan-bahan yang dihasilkannya melindungi kita daripada jangkitan dengan organisme asing,… Read More »

Manfaat Ellagic Acid Dalam Anggur Muscadine

By | 4 September 2017

Lama rasanya saya tak menulis tentang Vivix. Sebelum itu saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua pembaca Muslim. Hari ini hari ketiga Tasyrik bermakna hari terakhir kita boleh membuat ibadah korban. Tahun ini saya beraya di Kuala Lumpur sahaja. Jadi ibadah korban tentulah dibuat di masjid / surau. Alhamdulillah berjalan dengan lancar walaupun ada perkara soal pembahagian… Read More »