Tips Merawat Demam Denggi (walaupun suspected demam denggi)

By | 7 February 2013

Alhamdulillah sudah punya sedikit masa untuk berkongsi berkenaan kisah anak sulung saya, Hakim yang disyaki menghidap demam denggi tempohari.23 January 2013Saya balik ke rumah dalam jam 6 petang dan mendapati hakim demam agak panas. Saya syak disebabkan tonsilnya (Hakim memang kerap alami bengkak tonsil sejak tahun lalu hingga November 2012). Malam tu saya gesa encik suami bawanya ke… Read More »

Tips Cepat hamil

By | 2 February 2013

Hamil pengalaman paling indah Kredit: Wonderful Life Pasti anda dah dengar banyak tips cepat hamil kan? Baik dari teman, keluarga, mahupun saudara-mara. Tips-tips tersebut ada yang berhasil dengan baik, namun banyak juga yang tidak. Dan mungkin juga, ada antara anda, yang tak pernah tau pun ada tip-tips yang best macam ni… Memang banyak tips cepat hamil yang boleh anda dapat. Namun, dari… Read More »

Ingin Hamil Bersama Shaklee (set kesuburan)

By | 2 February 2013

Bagi pasangan yang ingin / merancang mendapatkan anak, adalah penting untuk memastikan penjagaan kesihatan tubuh badan yang baik. Vitamiin membantu meningkatkan imuniti atau ketahanan badan melawan penyakit dan menangkit serangan kuman / virus merbahaya. Terdapat banyak jenis vitamin seperti A, B (B1 hingga B12), C, D, E, K dan sesetengah vitamin penting bagi fungsi organ yang khusus seperti… Read More »

7 Kriteria Pemilihan Protein Terbaik

By | 1 February 2013

Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama hormon manusia. Ia juga MERANGSANG fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan PROTIN.  Kekurangan protin menyebabkan:~kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, ~masalah LEBIHAN AIR YANG TINGGI dalam badan,~keHILANGAN KEPEJALAN otot~ perubahan warna rambut~bantut pertumbuhan~ masalah penghadaman~ masalah penghasilan darah dan hormon~ PALING… Read More »

Mengapa Protein Penting Dalam Diet Seharian

By | 1 February 2013

Mungkin ramai yang dah lupa apa tujuan utama kita makan protein, dan untuk itu biarlah didedahkan sedikit ‘rahsia’ protein, yang mungkin sebahagian daripadanya kita dah belajar ketika di bangku sekolah dahulu. It’s a basic Science.  Pertumbuhan-16% tubuh badan manusia terdiri daripada protein. Kulit, rambut, organ-organ, otot, semuanya terdiri daripada protein (semuanya mengandungi DNA, dan dalam DNA ada protein). Saban… Read More »

Tips Kulit Cantik Bebas Jerawat

By | 1 February 2013

Alamak, jerawat! Semua orang ada masalah kulit i.e jerawat, jeragat, ekzema dan macam2 masalah lagi. Masalah kulit bukan hanya di muka, malah ketara di bahagian badan lain contohnya belakang badan. Di sini saya ingin kongsikan tips mendapatkan kulit yang cantik: Pilih Sabun Bebas MinyakSabun bebas minyak tidak akan menyebabkan liang muka anda tersumbat atau menyebabkan bintik hitam, jerawat… Read More »

Khasiat ESP

By | 1 February 2013

Sesiapa saja yang pernah minum esp ni pasi akan bersetuju dengan petikan dibawah. Credit to zahirahhafizan.blogspot.com. Apa keisteimewaan esp? Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yangmengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jamselepas diminum… Read More »

Tips Memilih Minyak Ikan Terbaik

By | 1 February 2013

Ramai yang memang dah tahu kebaikan memakan minyak ikan. Dan produk minyak ikan juga banyak sangat di pasaran. Sekurang-kurangnya kebaikan minyak ikan adalah: Fights inflammation[3] Boosts cognitive function[4] Strengthens and protects the heart[5] Supports optimal cholesterol ratios[6] Promotes youthful skin and shiny hair[7] Supports healthy vision[8] Improves mood balance[9] Promotes weight loss[10] Bagaimanapun jika tersilap memilih minyak ikan… Read More »