Vitamin Untuk Kulit Cantik Macam Artis?

By | 25 February 2013

Vitamin untuk kulit cantik macam artis, tapi bagaimana? Bayangkanlah kulit berjerawat, kusam, berminyak, tona tak sekata, berparut dan macam-macam lagi yang selama ini dialami. Saya pun pernah alami situasi ini sejak zaman remaja hingga beberapa tahun lalu. Jauhla daripada kulit cantik ni. Macam-macam yang telah saya gunakan, vitamin untuk kulit, ubat-ubatan prescription daripada doktor, pencuci muka, haish macam-macamlah.… Read More »

6 Tips Pemilihan Vitamin Untuk Kanak-kanak

By | 20 February 2013

Apabila anak-anak diserang virus seperti selesema, batuk dan demam, seringkali saya dicadangkan oleh doktor “inilah masa sesuai untuk beri anak minum minuman kultur seperti vitagen”. Apa? Bukankah vitagen banyak mengandungi gula?Banyak iklan dan postings (juga blog) yang memaparkan bahawa SEMUA kanak-kanak memerlukan supplemen. Adakah anda mempercayainya?Banyak pakar kemungkinan berkata, tidak semestinya semua kanak-kanak diberikan supplemen ASALKAN mereka mendapat… Read More »

Khasiat Omega Guard Untuk Semua Peringkat Umur

By | 19 February 2013

Alhamdulillah reaksi dan penerimaan terhadap Omega Guard bulan ini sangat diluar jangkaan. Ini kerana khasiat omega / minyak ikan itu sendiri yang pelbagai dan merentasi semua peringkat umur. Dan juga kerana omega guard keluaran shaklee yang merupakan minyak ikan terbaik. Untuk kesan optimum, omega guard boleh dikombinasi bersama produk lain seperti berikut: 1. Omega guard + Meal shake… Read More »

Omega Guard Penawar Batuk

By | 15 February 2013

Selain mengamalkan pemakanan bawang putih dalam post saya terdahulu, saya juga ada mencuba kaedah lain untuk melegakan batuk dan kahak dengan segera. Caranya saya stopkan sekejap pengambilan air garlic dan minyak berasaskan garlic. Saya upkan intake saya dalam pengambilan supplemen Omega Guard. Jika dalam keadaan biasa saya mengamalkan 1 biji sehari, semasa saya sendiri mengalami batuk dan faiz… Read More »

Tips Menjayakan Penyusuan Susu Ibu Walaupun Bekerja

By | 12 February 2013

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menyarankan agar ibu-ibu mengamalkan penyusuan ekslusif buat 6 bulan pertama kehidupan bayi bagi mendapatkan kelebihan kesihatan dan perkembangan optimum. Penyusuan juga digalakkan diteruskan bersama-sama makanan pelengkap sehingga bayi berusia 2 tahun sebagaimana disarankan agama.       Memandangkan kebanyakan ibu-ibu hari ini bekerja, bagaimana menggabungkan kerja dan penyusuan ibu? Tips berikut adalah pengalaman sendiri… Read More »

Toksin dan Racun Di Dalam Produk Barangan Bayi

By | 9 February 2013

Toksin dan Racun Di Dalam Produk Barangan Bayi Sejak mengandung anak pertama hingga kini saya memang rajin menggoogle produk selamat untuk bayi. Bukan tak percaya pada kaedah yang orang tua kendalikan selama ni, tapi sebab zaman dah berubah. Sebab apa: 1. Cara pemakanan kita telah berubah sejak 20 tahun yang lalu berbanding 100 tahun terdahulu. Kebanyakan perubahan ini… Read More »

Bagaimana Meningkatkan Kesuburan

By | 8 February 2013

Ramai yang bertanya bagaimana hendak meningkatkan kesuburan dan peluang untuk hamil? Berikut adalah good artikel berkenaan meningkatkan kesuburan dengan pengambilan multivitamin.Kredit: http://natural-fertility-info.com/multivitaminWhen you begin trying to get pregnant you hear from many different sources that it is a good idea to begin using a prenatal multivitamin before you become pregnant. There are now studies backing this advice. Multivitamins serve… Read More »

Tips Merawat Demam Denggi (walaupun suspected demam denggi)

By | 7 February 2013

Alhamdulillah sudah punya sedikit masa untuk berkongsi berkenaan kisah anak sulung saya, Hakim yang disyaki menghidap demam denggi tempohari.23 January 2013Saya balik ke rumah dalam jam 6 petang dan mendapati hakim demam agak panas. Saya syak disebabkan tonsilnya (Hakim memang kerap alami bengkak tonsil sejak tahun lalu hingga November 2012). Malam tu saya gesa encik suami bawanya ke… Read More »

Tips Cepat hamil

By | 2 February 2013

Hamil pengalaman paling indah Kredit: Wonderful Life Pasti anda dah dengar banyak tips cepat hamil kan? Baik dari teman, keluarga, mahupun saudara-mara. Tips-tips tersebut ada yang berhasil dengan baik, namun banyak juga yang tidak. Dan mungkin juga, ada antara anda, yang tak pernah tau pun ada tip-tips yang best macam ni… Memang banyak tips cepat hamil yang boleh anda dapat. Namun, dari… Read More »

Ingin Hamil Bersama Shaklee (set kesuburan)

By | 2 February 2013

Bagi pasangan yang ingin / merancang mendapatkan anak, adalah penting untuk memastikan penjagaan kesihatan tubuh badan yang baik. Vitamiin membantu meningkatkan imuniti atau ketahanan badan melawan penyakit dan menangkit serangan kuman / virus merbahaya. Terdapat banyak jenis vitamin seperti A, B (B1 hingga B12), C, D, E, K dan sesetengah vitamin penting bagi fungsi organ yang khusus seperti… Read More »