Coenzyme q10 shaklee

By | 30 June 2013

  Penyakit kardiovaskular kekal pembunuh no 1 di malaysia melalui penyakit darah tinggi. Statistic kementerian kesihatan malaysia bagi tahun 2010 menyatakan 1 dari 6 kematian adalah disebabkan oleh strok atau sakit jantung. Menakutkan? Berita baiknya adalah penyakit jantung boleh dihindari.   Pemilihan lifestyle banyak mempengaruhi samada anda akan dapat sakit jantung. Justeru mengawal setiap faktor risiko boleh membantu… Read More »

Set kesihatan shakle

By | 30 June 2013

Pelbagai set kesihatan shaklee ditawarkan oleh vitamincerdik seperti berikut 1. Set kehamilan2. Set berpantang3. Set penyusuan4. Set kanak2 dan pelajar5. Set kesuburan6. Set warga emas7. Set lelaki8. set ramadhan9. Set ekzema10. Set sendi11. Set skin care12  set turun berat badan13. Set tanbah berat badan14. Lain2 Nak tahu harga Shaklee? Hubungi Raihanah Ahmad Shaklee Independent Distributor (864679) SMS/Whatsapp 0122195919 Email:… Read More »

Set berpantang shaklee

By | 29 June 2013

Selain mengamalkan amslan berpantang, pengambilan set berpantang shaklee juga dapat membantu ibu-ibu untuk pulih dengan lebih cepat. Banyak testimoni dari ibu-ibu yang menceritakan mereka lebih bertenaga dan pulih lebih cepat Buat para suami hadiakan set ini kepada isteri yang telah melahirkan zuriat anda. Sweet betul. Yang bestnya jika dah ambil set ini tak perlu lagi ambil jamu yang… Read More »

Kebaikan Penyusuan Ibu untuk Ibu dan Bayi

By | 20 June 2013

Ramai yang bertanya bagaimana yang dikatakan penyusuan ibu baik untuk ibu dan bayi? Berikut adalah antara kebaikan-kebaikan penyusuan ibu: 1. Penyusuan ibu melindungi bayi daripada penyakit 2. Penyusuan ibu melindungi bayi daripada sebarang alergi 3. Penyusuan ibu dapat meningkatkan kecerdikan anak 4. Penyusuan ibu dapat melindungi anak daripada berat badan berlebihan 5. Penyusuan ibu mengurangkan risiko SIDS kepada… Read More »

Persediaan Berpuasa, pilih Shaklee

By | 19 June 2013

Berpuasa Ramadhan ini adalah salah satu kaedah terbaik untuk meningkatkan kesihatan mental dan fizikal. Dengan tidak makan atau minum sepanjang hari, badan kita akan ditawarkan peluang yang jarang berlaku untuk menyahtoksik sistem penghadaman sepanjang bulan ini. Apakah yang berlaku dalam tempoh berpuasa? Lemak dan karbohidrat yang berlebihan yang disimpan di dalam badan kita digunakan sebagai sumber tenaga, oleh… Read More »

Diabetes dan Resveratrol

By | 19 June 2013

Apa itu diabetes? – keadaan dimana paras gula dalam darah melebihi paras normal (selalunya dikaitkan sebagai metabolic disease) – terbahagi kepada dua sebab: 1. Pankreas tidak dapat menghasilkan insulin –> Type I diabetes –> memerlukan suntikan insulin –> selalunya diwarisi (sebab tu kadang2 Type I diabetes ni terjadi di kalangan kanak2) 2. Sel tidak dapat menggunakan insulin yang… Read More »

TIPS SUAMI MENJAGA ISTERI SEDANG BERPANTANG

By | 19 June 2013

Biasanya dalam tempoh berpantang merupakan tempoh mencabar, terutama buat ibu dan bayi. Kepada ibu kerana dalam tempoh ini badan perlu berehat untuk jadi lebih sihat. Untuk bayi pula kerana perlu menyesuaikan diri dengan dunia baru. Justeru para suami atau bapa digalakkan untuk menjaga isteri sebaik-baiknya dalam tempoh ini.1. Para suami, bangunlah lebih awal sebelum isteri bangun dari tidur… Read More »

Peluang Menjadi Jutawan – Dare To Dream

By | 14 June 2013

Saya dan anda semua… kita berbeza… liku liku perjalanan suka duka kita semua juga tak sama.. kerana Allah itu Maha Adil dan Maha Mengetahui… tak semestinya kene buat Shaklee baru anda jadi hebat.. no no no.. bagi saya.. apa pun yg anda ceburi yg anda buat.. pastikan ia datang dari hati anda dan berikan yg terbaik …. Do… Read More »

How to breastfeed

By | 14 June 2013

1. Start by placing your nipple between your baby’s upper lip and nose (higher than pictured here), then encourage her to open wide by gently brushing her upper lip with your nipple. Another option is to brush your baby’s cheek with your nipple, which will cause her to turn toward it with her mouth open.2. When your baby… Read More »