Omega Guard Penawar Batuk

By | 15 February 2013

Selain mengamalkan pemakanan bawang putih dalam post saya terdahulu, saya juga ada mencuba kaedah lain untuk melegakan batuk dan kahak dengan segera.Caranya saya stopkan sekejap pengambilan air garlic dan minyak berasaskan garlic. Saya upkan intake saya dalam pengambilan supplemen Omega Guard. Jika dalam keadaan biasa saya mengamalkan 1 biji sehari, semasa saya sendiri mengalami batuk dan faiz juga… Read More »

Tips Menjayakan Penyusuan Susu Ibu Walaupun Bekerja

By | 12 February 2013

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menyarankan agar ibu-ibu mengamalkan penyusuan ekslusif buat 6 bulan pertama kehidupan bayi bagi mendapatkan kelebihan kesihatan dan perkembangan optimum. Penyusuan juga digalakkan diteruskan bersama-sama makanan pelengkap sehingga bayi berusia 2 tahun sebagaimana disarankan agama. Memandangkan kebanyakan ibu-ibu hari ini bekerja, bagaimana menggabungkan kerja dan penyusuan ibu? Tips berikut adalah pengalaman sendiri dan juga saranan… Read More »

Toksin dan Racun Di Dalam Produk Barangan Bayi

By | 9 February 2013

Toksin dan Racun Di Dalam Produk Barangan Bayi Sejak mengandung anak pertama hingga kini saya memang rajin menggoogle produk selamat untuk bayi. Bukan tak percaya pada kaedah yang orang tua kendalikan selama ni, tapi sebab zaman dah berubah. Sebab apa: 1. Cara pemakanan kita telah berubah sejak 20 tahun yang lalu berbanding 100 tahun terdahulu. Kebanyakan perubahan ini… Read More »

Bagaimana Meningkatkan Kesuburan

By | 8 February 2013

Ramai yang bertanya bagaimana hendak meningkatkan kesuburan dan peluang untuk hamil? Berikut adalah good artikel berkenaan meningkatkan kesuburan dengan pengambilan multivitamin.Kredit: http://natural-fertility-info.com/multivitaminWhen you begin trying to get pregnant you hear from many different sources that it is a good idea to begin using a prenatal multivitamin before you become pregnant. There are now studies backing this advice. Multivitamins serve… Read More »

Tips Merawat Demam Denggi (walaupun suspected demam denggi)

By | 7 February 2013

Alhamdulillah sudah punya sedikit masa untuk berkongsi berkenaan kisah anak sulung saya, Hakim yang disyaki menghidap demam denggi tempohari.23 January 2013Saya balik ke rumah dalam jam 6 petang dan mendapati hakim demam agak panas. Saya syak disebabkan tonsilnya (Hakim memang kerap alami bengkak tonsil sejak tahun lalu hingga November 2012). Malam tu saya gesa encik suami bawanya ke… Read More »

Tips Cepat hamil

By | 2 February 2013

Hamil pengalaman paling indah Kredit: Wonderful Life Pasti anda dah dengar banyak tips cepat hamil kan? Baik dari teman, keluarga, mahupun saudara-mara. Tips-tips tersebut ada yang berhasil dengan baik, namun banyak juga yang tidak. Dan mungkin juga, ada antara anda, yang tak pernah tau pun ada tip-tips yang best macam ni… Memang banyak tips cepat hamil yang boleh anda dapat. Namun, dari… Read More »

Ingin Hamil Bersama Shaklee (set kesuburan)

By | 2 February 2013

Bagi pasangan yang ingin / merancang mendapatkan anak, adalah penting untuk memastikan penjagaan kesihatan tubuh badan yang baik. Vitamiin membantu meningkatkan imuniti atau ketahanan badan melawan penyakit dan menangkit serangan kuman / virus merbahaya.Terdapat banyak jenis vitamin seperti A, B (B1 hingga B12), C, D, E, K dan sesetengah vitamin penting bagi fungsi organ yang khusus seperti Vit… Read More »

7 Kriteria Pemilihan Protein Terbaik

By | 1 February 2013

Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama hormon manusia. Ia juga MERANGSANG fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan PROTIN.  Kekurangan protin menyebabkan:~kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, ~masalah LEBIHAN AIR YANG TINGGI dalam badan,~keHILANGAN KEPEJALAN otot~ perubahan warna rambut~bantut pertumbuhan~ masalah penghadaman~ masalah penghasilan darah dan hormon~ PALING… Read More »

Mengapa Protein Penting Dalam Diet Seharian

By | 1 February 2013

Mungkin ramai yang dah lupa apa tujuan utama kita makan protein, dan untuk itu biarlah didedahkan sedikit ‘rahsia’ protein, yang mungkin sebahagian daripadanya kita dah belajar ketika di bangku sekolah dahulu. It’s a basic Science.  Pertumbuhan-16% tubuh badan manusia terdiri daripada protein. Kulit, rambut, organ-organ, otot, semuanya terdiri daripada protein (semuanya mengandungi DNA, dan dalam DNA ada protein). Saban… Read More »

Tips Kulit Cantik Bebas Jerawat

By | 1 February 2013

Alamak, jerawat! Semua orang ada masalah kulit i.e jerawat, jeragat, ekzema dan macam2 masalah lagi. Masalah kulit bukan hanya di muka, malah ketara di bahagian badan lain contohnya belakang badan. Di sini saya ingin kongsikan tips mendapatkan kulit yang cantik: Pilih Sabun Bebas MinyakSabun bebas minyak tidak akan menyebabkan liang muka anda tersumbat atau menyebabkan bintik hitam, jerawat… Read More »