Nutrisi Dalam Cinch Penting Untuk Kurus

By | 23 April 2015
mati kerana ambil pil kurus

Nutrisi Dalam Cinch Penting Untuk Kurus

Selalunya bila nak kurus kita sampai lupa bahawa badan kita perlukan nutrisi yang cukup dan lengkap. Nak kurus sampai tak makan, ambil suplemen tak tentu sampai ada juga yang sampai boleh menjejaskan kesihatan dan paling teruk boleh meragut nyawa.

mati kerana ambil pil kurus

mati kerana ambil pil kurus

Mentaliti orang kita, nak kurus, tapi tak kaji dahulu tentang produk. nak kurus, tapi nak jimat duit, ambil murah, xda kelulusan kkm, sijil halal, biarlah produk tu mahal, yang penting selamat. Yang mahal pulak tak semestinya berkesan dan selamat.

Ada yang sanggup habiska smpai puluh2 ribu sebab nak yang selamat. Kalau ada duit ok je. Tapi dengan Shaklee tak mahal mana pun. Insyaallah mampu milik.

Tips Pilih Suplemen Kuruskan Badan

Ingat:

1) jangan beli sebarang suplemen tanpa memahami cara ia berkesan
2) jangan beli sebarang suplemen tanpa mengenali isi kandungan
3) patuhi dan memahami dosage pengambilan
4) jangan guna mana2 weight loss suplemen TANPA mengawal cara pemakanan dan gaya hidup terlebih dahulu
5) elak beli produk atau jenama yang kurang dikenali. Stick to brands yg mempunyai track record yang positif dan lama

Ingat, there is no shortcut. There is no such thing as a MAGIC PILL. Lemak dah diternak berpuluh tahun memang tak boleh shortcut nak kurus dalam 1 bulan atau 2 minggu! Memang tak ok.

Bagi saya Shaklee adalah terbaik sebab ia telah berada di pasaran pemakanan tambahan sejak 1915 lagi, disamping ia ada ujian clinikal ke atas setiap produknya tanpa gagal setiap tahun. InsyaAllah memang selamat.

Nutrisi Lengkap Dalam Cinch Bantu Kuruskan Badan

Mungkin ramai yang ambil remeh mengenai fakta nutrisi yang ada pada setiap label pembelian. Sebenarnya melalui fakta nutrisi tersebut kita boleh kira dan tentukan khasiat makanan tersebut yang akan diserap oleh tubuh badan. Antaranya nilai kalori, berat gual, jumlah lemak, kandungan kolestrol, khasiat vitamin dan sebagainya.

Sebagai contoh saya buat perkiraan nilai kalori Cinch dan ESP yang saya ambil setiap hari untuk sarapan pagi. Setiap 100g Cinch menyediakan kalori sebanyak 380kcal. Jadi jika kita ambil 1 scoop cinch bersamaa dengan 25g . Maka jumlah kalori bagi 1 scoop cinch bersamaan 380 / 4 = 95kcal.

Setiap 28g ESP menyediakan kalori sebanyak 105kcal. Jadi jika kita ambil 1 sudu ESP bersamaan dengan 9g. Maka jumlah kalori yang kalori yang diambil bagi 1 sudu ESP bersamaan 105 / 3 = 35kcal.

Oleh itu nilai kalori yang saya ambil pada setiap pagi ialah 95kcal + 35kcal = 130kcal. Cukup untuk keperluan yang diambil sebagai minuman pagi yang berkhasiat dan bertenaga.

Kalori Dalam Cinch vs ESP

Kalori Dalam Cinch vs ESP

Sekilas fakta mengenai Cinch Shake Mix ialah setiap hidangan Cinch ialah membekalkan tubuh badan kita dengan 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting serta 6gm serat larut. Kandungan index glisemiks juga rendah sebanyak 22, oleh itu dapat membekalkan tenaga serta mengekalkan paras gula di dalam badan. Bagaimana pula dengan kandungan nutrisi bagi setiap hidangan Cinch? Sila lihat gambar di bawah.

Nutrisi Lengkap Dalam Cinch Membantu Kuruskan Badan

Nutrisi Lengkap Dalam Cinch Membantu Kuruskan Badan

Jadi nak kurus pun kenalah pilih yang terbaik. Bagi saya Cinch adalah terbaik dan membantu saya kurus dan pada masa sama menyusukan anak saya.

Contact saya utk sy bantu anda. Lengkap dengan cadangan pemakanan dan aturan supplemen.

Raihanah
SID 864679
No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

2 thoughts on “Nutrisi Dalam Cinch Penting Untuk Kurus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge